Zlínský kraj ocenil občany, kteří pečují o své blízké

ZLÍNSKÝ KRAJ - Představitelé krajského úřadu v Kroměříži vyhlásili výsledky ankety Pečující osoby Zlínského kraje pro rok 2018. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.

V kategorii Pečující osoby byli oceněni Adéla Forýtková, Anežka Jelínková a Josef Šimoník; v kategorii Pěstoun to byly tři manželské páry: Marie a Ivan Kupčíkovi, Irena a Pavel Drábkovi a Dagmar a Emil Horákovi.

Všem osobně poděkoval hejtman Jiří Čunek, statutární náměstek Jiří Sukop a radní pro sociální záležitosti Michaela Blahová. Zároveň si ocenění (jednotlivci či manželské dvojice) odvezli finanční odměnu ve výši 15 tisíc korun.

Hejtman Jiří Čunek vyzdvihl ochotu oceněných i nominovaných pečovat o své blízké. „Zatímco vám připadá normální postarat se o lidi v rodině, v dnešní společnosti už toto bohužel vůbec jako normální vnímáno není a většinou je tendence říkat: ´Státe, postarej se!´ Také proto je potřebné apelovat na podporu rodin a jejich soudržnosti,“ konstatoval hejtman Čunek.

Anketu Pečující osoby Zlínského kraje zavedl Zlínský kraj poprvé v roce 2017 se snahou zviditelnit a docenit společenskou důležitost péče o blízké osoby v domácím prostředí.

Krajský úřad vyzval veřejnost k zasílání nominací, kterých bylo doručeno celkem 10. Komise, která se seznámila s detailními příběhy navržených, potom vybrala tři adepty v každé kategorii. I ostatní nominovaní byli pozváni na slavnostní setkání, odkud si odnesli pamětní list a pozornost Zlínského kraje.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x