Vizovice přivítají Nový rok ohňostrojem

VIZOVICE - Na celých dvanáct minut se na Nový rok rozzáří nebe nad Vizovicemi. Město ve spolupráci s ohňostrůjcem Josefem Kovaříkem uspořádá oslavy příchodu roku 2019 nikoliv na Silvestra, ale 1. ledna, informovala server Zlin.cz mluvčí vizovické radnice Gabriela Sluštíková Netopilová.

„Je to letitá tradice. Na Silvestra lidé často mají úplně jiné zájmy než se v podvečer sejít na náměstí kvůli ohňostroji. Na druhou stranu by byla velká škoda ohňostroj neuspořádat. Nový rok se nám tak zdá jako nejvhodnější doba, kdy se lidé na náměstí potkají, povykládají, popřejí si,“ uvedla starostka Vizovic Silvie Dolanská.

Ohňostroj, na který díky dechberoucím efektům jezdí lidé nejen z okolních obcí, ale třeba i Zlína či Luhačovic, opět doprovodí hudba. „Zatím vše pilujeme, ladíme, tvoříme. Určitě bychom chtěli přidat zase nějaké nové, netradiční efekty, ale prozrazovat nechci,“ řekl ohňostrůjce Jiří Kovařík.

Ohňostroj se ve Vizovicích uskuteční na Masarykově náměstí od 18:45. Návštěvníci se budou moci zahřát svařeným vínem a punčem, chybět nebude ani něco k zakousnutí.

Ohňostroj je samozřejmě vrcholem každých novoročních oslav. Milovníci výšlapů ale mohou poslední den v roce 2018 oslavit třeba i na zřícenině Janova hradu nad Vizovicemi. Spolek Janův hrad tady již popáté pořádá oblíbený Silvestrovský punč. „Nahoře budou lidé moci zakoupit špekáčky na opékání, valašskou kyselici, chleba se škvarkovým sádlem, svařené víno a čaj,“ vyjmenoval předseda Spolku Janův hrad Josef Husek. Akce začíná v 11 hodin a její výtěžek půjde na statické zajištění, konzervaci a revitalizaci zříceniny.

Tím ale oslavy příchodu roku 2019 ve Vizovicích rozhodně nekončí. Chybět nebude ani tradiční novoroční koncert. Tentokrát vystoupí šansoniérka Jana Musilová a klavírista Petr Malásek. Uskuteční se 11. ledna od 19 hodin v domě kultury.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x