Vizovice nechají zpracovat projekt na cyklostezku městem

VIZOVICE - Projektovou dokumentaci na stavbu cyklostezky napříč městem nechá zpracovat vizovická radnice. Chce tak navázat na vyhledávací a prověřovací studii, kterou má vypracovanou z předchozích let, informovala server Zlin.cz mluvčí tamní radnice Gabriela Sluštíková Netopilová.

Projekt by měl nejen ukázat, kudy trasu nejlépe vést, ale upřesnit i odpověď na otázku, kolik vizovická cyklostezka bude stát. Odhady na její vybudování činily již před lety třicet milionů korun.

„Pro město je vybudování cyklostezky velmi důležité. Bez dotací se ale neobejdeme. Rozhodně si nemyslíme, že projekt ukáže, že by se dala postavit za menší peníze, než za které ji před lety studie odhadla,“ uvedla starostka Vizovic Silvie Dolanská. A podle místostarostky Aleny Hanákové je k částce za realizaci nutné připočítat ještě částku za výkup pozemků.

„V části Razov a průmyslové zóně je spousta firem a vlastníků. Je pak otázkou, zda budou souhlasit s právem stavby na svých pozemcích nebo budeme muset pozemky vykoupit. Každopádně projekt chceme mít hotový, dokud je možné čerpat na investice dotace,“ doplnila místostarostka.

Cyklostezka na katastru Vizovic, která bezpečně převede milovníky kol od Zádveřic do Lutoniny či obráceně, bude mít zhruba čtyři kilometry. Rozdělená bude do tří úseků, které bude možné řešit postupně nebo naráz. Z velké části využije tak zvanou Baťovu dráhu – pozůstatek ambiciózního plánu na železniční propojení Čech a Moravy se Slovenskem související s překotným rozvojem firmy Baťa.

V případě, že by radnice získala na projekt dotaci a vše by šlo dle plánu, stavba cyklostezky by začala v roce 2020. „To je ale samozřejmě ještě otázka. Teď je důležité a nezbytné vypracování projektové dokumentace. A pak následné získání dotace na realizaci cyklostezky,“ uzavřela starostka Silvie Dolanská.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x