Prvním občánkem Zlína letošního roku se stala Natálka

ZLÍN - Na prvního občánka města Zlína si letos musela Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně počkat až do 2. ledna. Primát nakonec patří malé Natálce ze Štípy, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská.

Jako první se ve zlínské porodnici narodil chlapec Štěpán, a to 1. ledna ve 4.50 hodin. Stal se prvním dítětem Zlínského kraje, ale protože je z Luhačovic, na prvního občánka Zlína se stále čekalo. V pořadí druhé dítě letošního roku se ve zlínské porodnici narodilo 2. ledna v 10.48 hodin. Ani toto miminko ale nebylo ze Zlína, ale pochází z Bojkovic. Prvního občánka Zlína přivedli porodníci na svět až 2. ledna ve 12.36 hodin.

„Malá Natálie je ze zlínské městské části Štípa. Váží 3 710 gramů a měří 50 centimetrů. Ve čtvrtek 3. ledna jí přijde osobně popřát i primátor Zlína Jiří Korec,“ konstatovala Dana Lipovská.

Štěpánovi Kubáčkovi z Luhačovic, který se stal prvním občánkem Zlínského kraje, už přišli popřát a předat dárky předseda představenstva Nemocnic Zlínského kraje Radomír Maráček a hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek ve středu 2. ledna. Čunek chlapcovým rodičům předal peněžitý dar ve výši 10 tisíc korun. Maminka malého Štěpána byla z termínu porodu trochu zaskočena. Původně totiž měla rodit až 5. ledna. „Podívali jsme se na ohňostroj, o půl druhé jsme vyjeli z Luhačovic a 4.50 byl Štěpán na světě, bylo to velmi rychlé,“ konstatoval s úsměvem tatínek Jan Kubáček. Jeho žena Lucie, která mimochodem zítra oslaví 27. narozeniny, doplnila, že je to jejich první dítě a měli pro něj nachystaná dvě chlapecká jména, ale do poslední chvíle se nemohli rozhodnout. „Věděli jsme, že budeme mít kluka a vybrali jsme jména Kryštof a Štěpán. Ale ani na porodním sále jsme si nebyli jistí. Tak jsme požádali porodní asistentku a ona vybrala Štěpána,“ uvedla Lucie Kubáčková a dodala, že personál ve zlínské nemocnici byl ochotný a milý. „Chtěla bych všem moc poděkovat, byli neuvěřitelní a úžasní.“

V ostatních krajských porodnicích se narodili dva chlapci a jedna holčička. V Uherském Hradišti odrodili první dítě 1. ledna (Kristián Michalík, 3 350 gramů, 50 cm, čas narození: 9.58 hodin), ve Vsetíně přišla jako první na svět 1. ledna v 11.51 hodin  Alžběta a v Kroměříži přivítali první miminko, Lukáše Kuzena, 2. ledna ve 13.15 hodin. Chlapeček vážil 3 430 gramů a měřil 50 centimetrů. Ve Valašskomeziříčské porodnici, která patří do skupiny Agel, se narodila 1. ledna Karolína (3 100 gramů, 47 cm, čas narození 10.07 hodin).

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x