Primátor Korec navštívil první letošní miminko ze Zlína

ZLÍN – První letošní miminko ze Zlína narozené v Krajské nemocnici T. Bati navštívil primátor Jiří Korec. Malá Natálie i s rodinou ze Štípy dostala finanční dar v hodnotě 5000 korun a od nemocnice poukázku do lékárny v hodnotě 2000 korun, řekla serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

Kromě finančního daru předal Korec rodině i drobné dárky včetně kytice. Poukázky do lékárny zase maminka Lada dostala od člena představenstva nemocnice Vladimíra Vajdáka. Rodina vůbec netušila, že se dcera stane prvním dítětem ze Zlína, které přišlo na svět v roce 2019. „Původně jsem šla jen na kontrolu, ale nakonec to skončilo porodem. Myslela jsem si, že první miminko už se dávno narodilo, takže to bylo příjemné překvapení,“ uvedla maminka Lada Bartošová.

Natálie Bartošová přišla na svět 2. ledna ve 12:36. Vážila 3710 gramů a měřila 50 centimetrů. Před ní už 1. ledna se ve zlínské nemocnici narodila ještě dvě miminka, ale jedno bylo z Luhačovic a druhé z Bojkovic. Luhačovický Štěpán se tak stal prvním dítětem Zlínského kraje narozeným v roce 2019 a Natálie prvním dítětem Zlína letošního roku. „Jméno vybral manžel už před čtyřmi lety, kdy se nám narodil syn Kryštof. V rodině mi všichni předpovídali dva kluky, ale my jsme si moc přáli holčičku a vyšlo to,“ dodala Bartošová.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x