V sobotu se koná jubilejní 20. Lešetínský fašank

Zlín – Zlínské obyvatele obveselí už 20. ročník Lešetínského fašanku. Uskuteční se v sobotu 16. února od 10 hodin a tématem, které tentokrát pořadatelé zvolili bude Žlutomodrý Zlín, informovala server Zlin.cz Irena Orságová ze zlínské radnice.

„Fantazii se v tomto směru meze nekladou. Návštěvníci se mohou připojit k průvodu například v dobových baťovských kostýmech, jako hokejoví či fotbaloví fanoušci, nebo i v tradičních masopustních maskách,“ vysvětlila za jednoho z pořadatelů Spolku LešetínZlín Zuzana Baťová.

Každý, kdo přijde v masce má od pořadatelů jistou bezplatnou poukázku na pivo a klobásu, děti, které se zapojí do průvodu a přijdou v masce obdrží drobné dárky.

„Věřím, že si tento jubilejní ročník účastníci průvodu při obchůzce ulic či pohoštění u starousedlíků opravdu užijí,“ dodala Baťová.

Masopustní veselice, která je stále více oblíbená mezi místními obyvateli, začíná na ulici Lešetín I, Lešetín II, na parkovišti u hotelu Baltaci a také na ulici Kvítková ve Zlíně a v prostoru mezi ulicemi Lešetín I a Lešetín II. Ten bude z tohoto důvodu dopravně uzavřen. Ulice budou průchozí přes dvůr Hospůdky U Kovárny a v horní části právě přes ulici Kvítkovou.

Kromě tradičního maškarního průvodu, který prochází ulicemi za velké podpory tamních obyvatel se bude konat i pochovávání basy. V ulicích budou k dispozici dva pivní stany s občerstvením a dvě hudební scény, na kterých vystoupí dětský folklorní soubor Vonička a hudební skupiny, např. brněnský recesistický soubor Ukulele Troublemakers, cimbálová muzika Paléska, hudební skupiny Podjezd či Blues Station.Na druhé hudební scéně proběhne soutěž hudebních kapel.

Návštěvníci Fašanku budou moci ochutnat v Hospůdce U Kovárny i přímo na lešetínských ulicích pravou domácí zabijačku a podívat se na práci uměleckých kovářů, řezníků, řezbářů a jiných řemeslníků. Připraven bude také kolotoč pro děti, skákací hrad a stánky s občerstvením.

Tradiční akci pořádá Spolek „LešetínZlín“ ve spolupráci s Hospůdkou U Kovárny a hotelem Baltaci. Akci podporuje statutární město Zlín.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x