Zámek Holešov zahájí sezonu 13. dubna rodinnou putovní hrou Drahé kameny ze zámku

HOLEŠOV - Zámek Holešov otevírá sezonu tradičním programem pro rodiny s dětmi. V sobotu 13. dubna od 16 hodin se budou na zámku, v zámecké zahradě, oborě, synagoze a kovárně hledat opravdové drahé kameny, informovala server Zlin.cz mluvčí holešovského zámku Dana Podhajská.

Putovní hra pro malé i velké účastníky je postavená na pohádkovém příběhu. Loupežník ukradl zámeckému pánu a paní poklad a rozsypal jej po cestě. Úkolem návštěvníků je posbírat jednotlivé kameny a přenést je zpět na zámek do královské truhlice. Na cestě zámkem a podzámčím se přitom mohou těšit na historické postavy, které v Holešově mohly žít. Na zámku to bude zámecký pán a chotí, strážcem pokladu a rádcem, v synagoze rabín, v kovárně kovář a jeho žena a na trojzubci doboví rybáři. Lidé mohou potkat i loupežníka, který pochopil, že je zle a chce poklad zpět. Kdo se však nedá, toho zámecký pán bohatě odmění.

„Příjemný program čeká účastníky putování také na nádvoří. Kromě vybraného občerstvení a dobrot pro mlsné jazýčky si lidé užijí historické soutěže a řemesla. Putování vyvrcholí v 19 hodin rytířským soubojem a ohnivou show,“ pozvala Podhajská.

Otevírání sezony na holešovském zámku s názvem Drahé kameny ze zámku se koná 13. dubna od 16 do 20.30 hodin. Vstupné bude 80 korun dospělí a 40 korun děti od tří let.

Zahájení i ukončení sezon na holešovském zámku v duchu aktivního společenského programu pro celé rodiny je tradicí, jen téma se každý rok mění. Účast veřejnosti bývá velmi vysoká. Loni v říjnu přišlo na Večerníčka na zámku během jediného dne rekordních dva tisíce lidí, na Pohádkový zámek v dubnu 2018 jich bylo 1600.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x