DOPRAVNÍ INFO: Přichází jaro a s ním i nové uzavírky

ZLÍNSKÝ KRAJ - Pro někoho jsou posly jara vlaštovky, pro jiné sněženky… Pro řidiče je to pak stoupající počet dopravních uzavírek, které potkávají na svých cestách. Situace na silnicích ve Zlínském kraji v půlce března mluví jasně: jaro je tu!

V Otrokovicích platí od 18. února 2019 úplná dopravní uzavírka mostu nad železnicí v ulici Nadjezd v úseku od okružní křižovatky po ul. Přístavní a dále pak na komunikacích v okolí stavby. Objízdná trasa je rozdělena na dvě, a to pro vozidla do 20 t a nad 20 t. Objízdná trasa do 20 t je vedena po silnicích č. I/55, III/36745 a III/36746 (tř. Tomáše Bati), tj. kolem Štěrkoviště. Objízdná trasa pro vozidla nad 20 t je vedena po dálničním přivaděči a po dálnici D55, po silnicích č. I/49 (ul. Zlínská), III/36746 (ul. Objízdná) a III/36746 (tř. Tomáše Bati). Rekonstrukce mostu a jeho uzavírka by měly trvat do podzimu.

Úplná uzavírka trvá v Záříčí, v úseku od Vlkoše před křiž. s III/4349. Důvodem je havarijní stav vozovky ohrožující bezpečnost. Rekonstrukce je v přípravě, do té doby je vedena objízdná trasa přes Kyselovice, Chropyně, Záříčí.

Už jen pár dní, tedy do konce března, bude z důvodu I. etapy prací na silnici omezen provoz ve Viganticích, okres Vsetín, silnice III/4867 na 3,474 km až 4,629 km. Provádí se oprava povrchu vozovky. Provoz je dle potřeby řízen kyvadlově světelným signalizačním zařízením. Další etapa oprav čeká silnici III/4867 ve Viganticích od 18. března. Připravte se na zdržení způsobené částečnou uzavírkou, konkrétně střídavým provozem jedním jízdním pruhem, který je řízený světelnou signalizací, a jedním pracovním místem s usměrněním provozu přechodným dopravním značením.

Částečná uzavírka může překvapit řidiče v obci Zádveřice-Raková na silnici III/4885. Je dlouhá 900 m a jejím důvodem je rekonstrukce vozovky. Střídavý provoz v jednom jízdním pruhu je na místě řízen světelnou signalizací nebo je pracovní místo a usměrnění provozu označeno přechodným dopravním značením.

Rekonstrukce se dočkala rovněž silnice silnice II/487 v Novém Hrozenkově, v jejím důsledku počítejte od 18. března do 31. srpna s částečnou uzavírkou. To znamená střídavý provoz jedním jízdním pruhem řízený světelnou signalizací ve dvou místech a jedno pracovní místo s přechodným dopravním značením.

Dokončování přestavby mostu 49516-2 může zdržet řidiče v Bojkovicích-Krhově. Počítejte se dvěma pracovními místy, kde je provoz usměrněný přechodným dopravním značením.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x