Slavnostní zahájení sezony na Cyklostezce Bečva se uskuteční koncem dubna

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Každoroční slavnostní otevření sezony na Cyklostezce Bečva, která slouží lidem už devět let, se letos uskuteční v sobotu 27. dubna. Cyklisté z Valašského Meziříčí se spolu se svými vsetínskými kolegy vydají do Halenkova, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí valašskomeziříčské radnice Lukáš Martinek.

„Na letošní start máme naplánováno pár drobných změn, které ale účastníci zcela jistě ocení,“ sdělila Michaela Škrobánková z Hranické rozvojové agentury, která akce na Cyklostezce Bečva zastřešuje. Stejně jako loni, obdrží každý účastník identifikační pásek, kdy v cíli po jeho předložení dostane drobné občerstvení. Tradičním se již stalo obdarování každého, kdo se k jízdě připojí, drobným upomínkovým předmětem. Letos to mohou být cyklolékárničky, reflexní pásky, odznáčky a další věci,“ dodala Škrobánková.

Ve Valašském Meziříčí bude mít otevírání cyklostezky obdobný scénář jako v loňském roce. Pro cyklisty přijede v 9.00 hodin na parkoviště k Turistickému informačnímu centru autobus a odveze je do Vsetína. Odtud společně s místními cyklisty hromadně vyrazí do sportovně zábavního areálu v Halenkově. „Na místě bude připraven doprovodný program včetně hudby, soutěží a her pro děti a občerstvení. Akce v Halenkově skončí okolo 13.00 hodin. Do Valašského Meziříčí bude opět zajištěn odvoz cyklobusem,“ konstatovala projektová manažerka mikroregionu Valašskomeziříčsko-Kelečsko Helena Dobešová.

Cyklisté, koloběžkáři či bruslaři, kteří se na vyjížďku vydají z Tovačova, Přerova, Lipníka nad Bečvou, Rožnova pod Radhoštěm a Hranic budou mít cílové místo na zámku v Hustopečích nad Bečvou.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x