Filmy Febiofestu dorazí i do Uherského Hradiště

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Festival Febiofest přináší v širokém záběru ty nejlepší a nejnovější filmy z celého světa. Kromě Prahy zavítá v regionálních ozvěnách do několika dalších měst - letos včetně Uherského Hradiště. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí městských kin Jaromír Orel.

V kině Hvězda bude ve dnech 16. – 18. 4. k vidění celkem sedm filmů, které se nevyskytují v běžné nabídce distribučních společností nebo se v ní objeví mnohem později. Diváci tak mají jedinečnou příležitost aktualizovat své filmové obzory.

Febiofest v kině Hvězda zahájí uhrančivý a unikátní dokumentární snímek slavného novozélandského režiséra Petera Jacksona Nikdy nezestárnou (16. 4. 17:30), který ukazuje filmový materiál z 1. světové války tak, jak jej ještě nikdo neviděl. Životopisné drama -nominované na 8 Oscarů a 6 Zlatých globů – Vice (16. 4. 20:00) sleduje vzestup bývalého viceprezidenta Spojených států Dicka Cheneyho na jednu z nejvyšších politických příček světa. Jednoho z nejmocnějších mužů světa hraje Christian Bale, který pro tuto roli opětovně prošel výjimečnou fyzickou proměnou.

Na odlišné vlně pluje japonské animované fantasy Mirai, dívka z budoucnosti (17. 4. 15:30). Jemný film o křehkosti a kráse rodinných vztahů slibuje jedinečné dobrodružství pro diváky od 5 do 105 let. Příznivce napětí a horolezectví osloví dokumentární film Free Solo (17. 4. 17:30), portrét v mnoha ohledech výjimečného sportovce a člověka sklízí od své premiéry nadšené kritické reakce a dostal se do užších nominací na Oscara za dokumentární film. Tento film bude navíc promítnut zdarma. Zábavná westernová odysea z dob zlaté horečky The Sisters Brothers (17. 4. 20:00) středeční program uzavře.

Ve čtvrtek se mohou diváci těšit na třetí film Ralpha Fiennese Bílá vrána (18. 4. 18:00) – delikátně natočené drama o tanci, jedné komplikované duši a jednom komplikovaném politickém konfliktu inspirované životním příběhem slavného Rudolfa Nurejeva. Fantastická, na Oscara nominovaná Melissa McCarthy zazáří na závěr festivalových ozvěn v hořké komedii dle skutečných událostí Dokážete mi kdy odpustit? (18. 4. 20:30). Představí se v roli neúspěšné spisovatelky Lee, vrhající se do padělání dopisů slavných.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x