Do průmyslové zóny v Holešově se přemístí nová společnost

HOLEŠOV - Rada Zlínského kraje udělila souhlas s provedením stavby investičního záměru zlínské společnosti Blachere Factory Central Europe ve Strategické průmyslové zóně Holešov. V nově postavených budovách se budou vyrábět a kompletovat vánoční dekorace, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

„Společnost zvyšuje své výrobní kapacity a v našem kraji by nově měla do roku 2021 nabídnout až 180 pracovních míst. Do budoucna plánuje i zřízení logistického centra pro ostatní pobočky v Evropě, čímž by mohly vzniknout další pracovní příležitosti,“ uvedl náměstek hejtmana Josef Zicha, který je zodpovědný za oblast strategického rozvoje a územního plánování.

Společnost, která je pobočkou francouzské rodinné firmy, má sídlo ve Zlíně. Současnou výrobu má ale u Brna. Do nově vzniklého areálu, který by mohl být dokončen už v roce 2020, se přestěhuje výroba a skladování, provozovna vývoje i sídlo firmy.

Na pondělním jednání radní schválili také nová Rámcová pravidla při procesu obsazování areálu Strategické průmyslové zóny Holešov investory.

„Stávající rámcová pravidla byla v praxi překonána faktickým vývojem poptávky po pozemcích, změnou právních předpisů a organizačních struktur na straně Zlínského kraje. Cílem nových pravidel je zestručnění úpravy, promítnutí změn právních předpisů a organizačních struktur a zdůraznění individuálního přístupu k investorům,“ vysvětlil Zicha.

Rámcová pravidla pro jednání s investory pomohou zajistit efektivní, pružnou a transparentní komunikaci s investory a dotčenými subjekty. Nová pravidla platí od okamžiku schválení.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x