Na zlínské pouti vystoupí i zpěvačka Dasha

ZLÍN - Letošní tradiční zlínská pouť se uskuteční první květnový víkend. Připraveny jsou koncerty, kouzelnická show i další program, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

V rámci předprogramu vystoupí v pátek 3. května ve zlínském kostele svatého Filipa a Jakuba známá zpěvačka a zlínská rodačka Dasha a Pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad. V neděli bude program pouti pokračovat prohlídkami věže i kostela, svátostným požehnáním a posezením u muziky. Děti se mohou těšit na kouzelnickou show, divadelní vystoupení, jízdu na ponících a další atrakce.

„Největším lákadlem letošní pouti je páteční koncert zpěvačky Dashy, který slibuje nevšední zážitek. Zlínská rodačka Dasha hrála a zpívala v mnoha známých muzikálech. Je nositelkou Ceny Thálie za rok 2010 za roli Máří Magdaleny v muzikálu Jesus Christ Superstar. Vystupuje také jako sólová zpěvačka. Mnoho lidí ji zná ze soutěží Stardance, kde s kapelou doprovází soutěžící tanečníky,“ podotkl Martin Pikna, hlavní koordinátor programu pouti. Kromě Dashy vystoupí na koncertě také Pěvecký sbor Stojanova gymnázia Velehrad. Ten letos slaví 15 let od svého založení. Věnuje se interpretaci duchovní hudby od gregoriánského chorálu až po současnou vokální hudbu. Každoročně uskuteční kolem třiceti koncertních vystoupení v Česku i v zahraničí a pravidelně zajišťuje hudební doprovod při velehradské pouti na svátek sv. Cyrila a Metoděje. Koncert je na programu v pátek 3. května od 19.00 hodin v kostele svatého Filipa a Jakuba ve Zlíně. Vstupenky v ceně 300 korun lze zakoupit v prodejně Veni v Sadové ulici ve Zlíně.

Hlavní program zlínské pouti se uskuteční v neděli 5. května. Během dopoledne mohou lidé navštívit pravidelné mše svaté. Odpolední zábavný program je připraven pro děti i dospělé. Mohou se nechat provést věží zlínského kostela, poslechnout si cimbálovou muziku Paléska, nebo si zazpívat s dechovou hudbou Fryštácká Javořina. Děti se mohou projet na ponících, zasmát se při kouzelnickém vystoupení Jirky Hadaše, nebo zhlédnout divadelní vystoupení ochotníků se Zašové. Součástí programu bude i prezentace neziskových organizací, představení projektu Mary´s Meals, stánky s občerstvením a dárkovými předměty. Svátostné požehnání se uskuteční v kostele ve 14.00 hodin.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x