Trávník na Gahurově prospektu je nutné obnovit

ZLÍN - Trávník na Gahurově prospektu ve Zlíně je nutné obnovit. Serveru Zlin.cz to oznámil Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

Po pěti letech existence zrekonstruovaného předprostoru před Kongresovým a Univerzitním centrem ve Zlíně, tzn. spodní části Gahurova prospektu, přistoupil Odbor městské zeleně magistrátu k nutné rozsáhlé rekonstrukci trávníkových ploch. Jelikož byly původní travnaté plochy založeny technologií hřišťového trávníku, vyžaduje to nejen důslednou průběžnou údržbu, ale také větší zásah po několika sezonách.

Tato doba právě nastala, a proto na ploše cca 6 100 m2 začala na konci dubna skarifikace trávníků (hloubková vertikutace) a následné zapískování 60 tun písku. „Vzhledem k typu použitého zásahu v rámci rekultivace trávníků je nyní nutné pro trávník období klidu po dobu tří týdnů. Prosíme veřejnost, aby toto respektovala, čímž si budeme moci všichni zanedlouho užívat lepší a po několik let odolnější trávníky,“ vysvětlila Zuzana Hegmonová, zahradní architektka Odboru městské zeleně.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x