Rekonstrukce dvou zlínských ulic si vyžádají uzavírku

ZLÍN - Počátkem května byly ve Zlíně zahájeny práce na stavbě Cyklostezka Zlín, ulice Výletní a Tyršovo nábřeží. Rekonstrukce zahrnuje mimo jiné kompletní úpravy místní komunikace, chodníků i veřejného osvětlení a především zřízení nového cyklokoridoru, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

„Cyklostezka bude vedena částečně po stezkách se společným provozem chodců a cyklistů (Fügnerovo nábřeží, ulice Výletní a Mladcovská), částečně ve vozovce zklidněné komunikace (Tyršovo nábřeží) a částečně na novostavbách samostatných komunikací. Zde se bude jednat o mimoúrovňové řešení cyklostezky, kdy budou vybudovány podjezdy pod mosty v části Cigánov a u NC Čepkov,“ popsal Michal Čížek, radní pro oblast dopravy.

Stavba je rozdělena na několik etap. Uzavírky se dotknou ulice od Tyršova nábřeží po okružní křižovatku u NC Čepkov. Po dobu uzavření Tyršova nábřeží povede objízdná trasa k nákupnímu centru přes Benešovo nábřeží. Následně se rekonstrukce přesunou do ulice Výletní a v poslední etapě budou stavební práce prováděny v ulici Mladcovská. Hlavní stavební práce by měly být dokončeny do konce roku 2019. Celkový termín dokončení je poté plánován na červen 2020.

Během této rekonstrukce bude vybudováno asi 1 518 metrů délky trasy a šířka navržené stezky bude mít přibližně tři metry. Nově vybudované podjezdy pod mosty pak budou o něco užší, zde se počítá se šířkou 2,5 metru. Tento projekt vznikl za předchozího vedení, kdy radním v oblasti dopravy byl Josef Novák.

Cílem rekonstrukce je kromě obnovy uličního prostoru také zajištění větší bezpečnosti a s tím související propojení páteřních úseků cyklostezek ve městě. Nedílnou součástí rekonstrukce je umožnit místním občanům i lidem, kteří dojíždějí z okolních obcí, využít bezpečnou, rychlou a ekologickou formu dopravy.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x