O víkendu 11. a 12. května bude výluka ke hřbitovu v Kvítkovicích

KVÍTKOVICE - Práce na jihovýchodním obchvatu Otrokovic a s nimi spojená uzavírka takzvané pohořelické křižovatky v Kvítkovicích bude o víkendu 11. a 12. května důvodem výluky spojů MHD linky 55, které zajíždějí ke hřbitovu. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Vojtěch Cekota.

Poohořelická křižovatka bude o víkendu ve dnech 11. a 12. května 2019 pro veškerý provoz uzavřena. Proto se změní také trasa autobusu MHD na lince 55.  V těchto dvou dnech budou navíc uzavřena všechna ramena pohořelické křižovatky. Městská hromadná doprava – dva odpolední spoje na lince 55 ke kvítkovickému hřbitovu – bude vedena po výlukové trase.

Zastávka MHD Otrokovice, Kvítkovice, Napajedelská nebude v tyto dny fungovat. Místo toho autobus na lince 55 zastaví na zastávce Otrokovice, Kvítkovice, Zlínská. Dál pojedou spoje ke hřbitovu přes zastávku Kvítkovice, náves. Za hřbitovem se autobus MHD otočí v křižovatce s komunikací, která odbočuje ke skládce, a zastaví na své pravidelné zastávce Kvítkovice, hřbitov.

„Cestujícím tak zajistíme i v době uzavírky pohořelické křižovatky, přes kterou náš autobus ke hřbitovu standardně jezdí, spojení s místem posledního odpočinku jejich blízkých po výlukové trase a kromě vynechání zastávky Kvítkovice-Napajedelská se jich dopravní omezení nijak nedotkne,“ poznamenal vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek.

Dodal, že pěším a cyklistům ve směru Kvítkovice a Pohořelice bude průchod uzavřenou křižovatkou umožněn vyznačeným koridorem.

Důvodem dvoudenní úplné uzavírky křižovatky bude překop komunikace v místě přeložky vodovodního potrubí.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x