Zlínské (z)povídání: Matěj Štrunc

ZLÍN - Herec Matěj Štrunc sice oslaví teprve 23. narozeniny, ale má za sebou už celou řadu krásných rolí. V této sezóně exceluje v Městském divadle ve Zlíně v titulní roli muzikálu Petr a Lucie, v Hamletovi a roztomile ušlápnutého manžela ztvárnil také ve věčně vyprodaném Testosteronu.

Narodil se 12. května 1996 v Brně, kde vystudoval konzervatoř a sbíral první zkušenosti v Divadle Radost, Kampa a v Národním divadle v Brně na činoherní scéně i v pozici komparsu na scéně operní. Kromě divadla se věnuje i hudbě – první diváci ho mohli vidět jako zpěváka s kytarou v tinglu tanglu Ovčáček miláček. „Jsem strašně rád, že můžu spolupracovat na tak skvělém představení, které se nebojí dát najevo svůj názor,“ svěřil se tehdy.  Všestranně talentovaného herce možná v budoucnu uslyší diváci na jevišti hrát i na cimbál, saxofon, klavír, kontrabas nebo maďarskou citeru. Volnočasově se věnuje také biatlonu.

Kam byste vzal zahraniční návštěvu?

Určitě na „jednadvacítku“. Je tam supr výhled na celej Zlín, mám to tam rád. Co se týká výhledů, tak rovnou i na svah. Ideálně při západu slunce, to opravdu stojí za to. Potom rozhodně do kudlovských lesů, a kdybychom vyrazili kousek za Zlín, tak na koupačku na štěrk, co je u Topolné.

Čím Vás město naposledy překvapilo?

Že se nemůže koupat ve fryštácké přehradě… To mě fakt překvapilo…

Co si ve Zlíně nikdy nenecháte ujít?

Divadelní festival Setkání/Stretnutie, festivalový půlmaraton, a když je hezky, tak si nenechám ujít točenou zmrzlinu snězenou v Parku Komenského.

Co Vám ve Zlíně chybí?

Chybí mi tu moje brněnská kapela Ateliér. Sice s ní tady často hráváme, ale na zkoušky musím vždycky já jet do Brna. A taky mi tu chybí víc divadel… Jsem ale asi jenom rozmlsanej z Brna.

Co byste tu rád změnil, kdyby to bylo možné?

Délku trvání zelené na semaforech pro chodce. Je to velký unikát v celém Zlíně. Jednou jsem to zkoušel u divadla přeběhnout a i tak jsem to na tu zelenou nestihl. Mám kvůli tomu pocit, že furt musím někam spěchat. Zelená tu trvá jen asi 5 vteřin. No a taky nějaký rozumnější vlakový a autobusový spoj do Prahy. Když se chci někdy do Prahy vydat a potom třeba jedu zpátky, mám vždycky pocit, že se Zlín někdo snažil odstřihnout od civilizace a okolního světa, protože se sem skoro nedá dostat… 😀

Oblíbený podnik?

Mám takové svoje tři jídelní bašty, kam chodím obědvat. Je to Zralé Bistro, Pranaya a Prašád. Tyhle místa mě na Zlíně fakt moc baví. Občas zajdu do divadelní Dílny, když přijde chuť poklábosit po představení o divadle a trošku si otupit hlavu před ranní zkouškou.

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’fotogalerie-zlin-cz-list‘,’163474′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚2329‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚163474‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’fotogalerie-zlin-cz-list‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x