Účastníci kampaně Do práce na kole mohou na debatu, snídani i kávu

ZLÍN – Účastníci motivační kampaně nazvané Do práce na kole mají ve Zlíně připraveno několik bonusů. Mohou se zúčastnit na radnici cyklodebaty, ale bezplatně také získat kávu, limonádu nebo snídani, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Akce se naplno rozjela v květnu a jejím cílem je, aby lidé zvolili pro přepravu do práce bezmotorové vozidlo. „Lidé do práce jezdí na kole, koloběžce, bruslích, ale dopravují se i poklusem nebo pěšky,“ vyjmenoval Dvořák.

Podle něj je připravená řada doprovodných akcí. „Jsou takzvaně na triko. Kdo přijede do práce v soutěžním tričku, má nárok na řadu zajímavvých benefitů. V pátek si mohou cyklisté vychutnat kávu s překvapením v Coffee express Zlín,“ uvedl Dvořák.

Ve čtvrtek se mohou účastníci soutěže, ale i další zájemci zúčastnit na radnici cyklodebaty. „Mohou se ptát na vše, co je v této oblasti zajímá,“ doplnil Dvořák. Na 18. května je nachystaná bezplatná káva a limonáda v malenovickém pivovaru Zlínský švec.

V úterý 21. května je přichystaná snídaně na odpočívadle u cyklostezky v Loukách. „Dobrou kávu a dezert si mohou soutěžící vychutnat 28. května ve zlínské Bajkavárně,“ řekl Dvořák. Podle něj se do akce zapojila řada zaměstnanců města a jeho organizací. „Snaží se jít příkladem a nepodílet se na zahušťování automobilové dopravy,“ uzavřel mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x