Otrokovická křižovatka v Kvítkovicích zažívá velký nápor, je lepší se jí vyhnout

OTROKOVICE - Rekonstrukce mostu nad železnicí v ulici Nadjezd, výstavba jihovýchodního obchvatu Otrokovic D55 a další opravy na komunikacích, které způsobují dopravní omezení na území Otrokovic, významně zatížily křižovatku v Kvítkovicích. Vedení města proto radí řidičům se kvítkovické křižovatce raději vyhnout, serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

Pokud kdokoliv cestuje ze Zlína do Uherského Hradiště, udělá lépe, když využije trasu přes Březnici a Salaš. Uleví tak dopravě v Otrokovicích.

Otrokovice v současné době trápí přetížená kvítkovická křižovatka. Tvoří se dlouhé kolony, nejčastěji ve směru ze Zlína. Na svědomí to má několik dopravních staveb a rekonstrukcí, které se dějí ve stejném období. V poslední třetině letošního roku by mělo zatížení alespoň částečně ustat. Rekonstrukce mostu v ulici Nadjezd by měla být ukončena a objízdné trasy, které jsou v jejím důsledku stanoveny, budou zrušeny a trasa ze Středu na Bahňák opět povede přes most. Právě jedna z objízdných tras nyní vede po ulici Objízdná přes kvítkovickou křižovatku.

„Chtěli bychom apelovat na řidiče, aby se vyhnuli Otrokovicím, pokud jimi pouze projíždějí. Křižovatka je v současné době na hranici kapacity. Prosíme řidiče o trpělivost a dodržování dopravních a bezpečnostních pravidel. Děkujeme za pochopení,“ uvedla Renáta Krystyníková, vedoucí odboru dopravně-správního.

Otrokovicím se v horizontu let blýská na lepší časy. Jakmile bude dokončena jihovýchodní část obchvatu D55, část dopravy bude z města svedena na dálnici. Poté se předpokládá zahájení stavby zdvoukolejnění železnice na trase Otrokovice – Vizovice, která v době výstavby přinese také dopravní omezení, ale po jejím dokončení nebudou vlaky ovlivňovat průjezd kvítkovickou křižovatkou.

„Ačkoliv mají všechny tyto významné dopravní stavby jiného investora, jeden o druhém ví a snaží se navazovat stavby tak, aby zůstaly Otrokovice dopravně průjezdné,“ dodala Krystyníková.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x