Zlín Film Festival po kyberútoku obnovil prodej vstupenek

ZLÍN - Jen několik dní před zahájením letošního 59. ročníku se stal Zlín Film Festival terčem kybernetického útoku. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

AKTUALIZACE 20. května 2019, 18:21

Filmový festival znovu obnovil prodeje na pokladnách v Golden Apple Cinema ve Zlatém jablku i online ve festivalovém e-shopu. Na www.zlinfest.cz  a ve festivalové aplikaci je také v plné verzi filmový a doprovodný program.V současné chvíli se plánuje také další aktualizace aplikace. V nejnovější verzi bude ke stažení do začátku festivalu. 

19. května 2019

„Krátce po spuštění prodejů vstupenek jsme zaznamenali technické potíže na serveru u jednoho z našich dodavatelů. Následně odborníci z kybernetiky potvrdili sofistikovaný typ útoku, který byl pravděpodobně veden na Zlín Film Festival. Nemůžeme to vyloučit, protože se objevil neúspěšný pokus o útok směrem k dalšímu dodavateli našich systémů,“  podotkla výkonná ředitelka Jarmila Záhorová.

Pořadatelé festivalu vše oznámili policii a podali trestní oznámení na neznámého pachatele. „Specialisté z oblasti kybernetiky zároveň ihned zahájili všechny potřebné kroky k zajištění fungování a zabezpečení systému a k preventivní ochraně poskytovatelů dalších služeb. S ohledem na tyto skutečnosti jsme dočasně pozastavili rezervace a prodej vstupenek i publikování informací o filmovém a doprovodném programu (na webu i ve festivalové aplikaci),“ doplnila Záhorová.

Útok na festival pro děti a mládež vnímají pořadatelé této významné akce jako projev nemorálního chování.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x