Otrokovická radnice podpořila talentovanou mládež

OTROKOVICE - Celkem 100 tisíc korun rozdělili otrokovičtí radní na letošní rok mezi 15 talentovaných mládežníků. Stejně jako v předchozích letech dominují v Otrokovicích talenti především v oblasti sportu, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Romana Stehlíková.

Otrokovická radnice každoročně vyčleňuje finanční prostředky pro talentované děti a mládež. Jedenáct sportovců, tři umělci a jeden vědec. To je výčet příjemců grantů s výjimečným talentem v letošním roce. Tito zájemci zareagovali na výzvu, která byla vyhlášena v letošním roce.

„V Otrokovicích jednoznačně dominuje talentovaná mládež v oblasti sportu. Finanční podpora byla přidělena hráčům hokeje, házené, atletiky, fotbalu, in-line rychlobruslení a tenisu. Část peněz poputuje také na aerobik, šachy a ve třech případech podpoří hudební odvětví. V jednom případě obdrží grant i vědec v oboru chemie,“ upřesnila Stehlíková.

Finanční prostředky obdržela také devatenáctiletá Barbora Karlíková, která je mistryní ČR 2019 v aerobiku v kategorii jednotlivkyň a mistryní ČR 2018 v kategorii jednotlivkyň a trojic. Je velmi talentovaná závodnice a má tak potenciál k dalšímu výraznému výkonnostnímu růstu a k dosahování úspěchů nejen v České republice, ale i v zahraničí. Účastní se mezinárodních soutěží, Poháru federací ČR a SR. „Město Otrokovice finančně podpořilo Báru již několikrát. Díky grantům se tak může účastnit nákladných zahraničních soutěží, například v Londýně, Bulharsku nebo Portugalsku. Peníze i letos použijeme na nákup sportovního vybavení a na zahraniční závody,“ uvedla Petra Karlíková, maminka talentované sportovkyně.

Granty jsou určeny občanům Otrokovic ve věku do 23 let, kteří jsou vynikajícími žáky nebo studenty základní školy, základní umělecké školy, střední školy, konzervatoře, vyšší odborné školy nebo vysoké školy nebo jsou vynikajícími sportovci či umělci a prokazují předpoklady k dosažení výjimečných studijních, vědeckých, sportovních nebo uměleckých výsledků.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x