Zlínské (z)povídání: David Vyoral

ZLÍN - Tentokrát jsme si povídali s Davidem Vyoralem, známým zlínským sportovcem a trenérem.

Představit Davida Vyorala v krátkosti není jednoduché. Ve Vita Sana Clubu vede tréninky posilování s vlastní vahou, kondiční trénink a TRX. Rodiče dětí ho znají jako trenéra parkouru a sportovní gymnastiky, který dokáže nadchnout a motivovat. Sám David ve sportovní gymnastice reprezentoval naši zemi v juniorských i seniorských soutěžích, šestkrát byl na Mistrovství světa, šestkrát na Mistrovství Evropy, je několikanásobným mistrem České republiky, ve Zlíně byl opakovaně vyhlášený v první desítce nejlepších sportovců města. Pět let také vystupoval ve světoznámém Cirque Du Soleil.  

Kam byste vzal zahraniční návštěvu?

Čas od času k nám zavítají přátelé ze zahraničí. Většinou záleží na tom, kolik mají času a také jaké jsou jejich záliby. Nikdy ale nevynecháme náměstí Míru, park Komenského, areál Svitu a výhled ze zlínského mrakodrapu. Pak už jen ladíme jídlo nebo kávu v našich oblíbených restauracích. Bydlíme v baťovském půldomku a spousta našich přátel obdivuje i typickou architekturu našeho domu. Také je zajímá i nová hala na sportovní gymnastiku a parkour, kde teď trénuji, děti si aspoň protáhnou nohy.

Čím Vás město naposledy překvapilo?

Když se trošku zamyslím, napadá mě toho spoustu. Od celkové revitalizace areálu Svitu, Obchodního domu a zdařilé realizace městského parku Komenského až po organizaci akcí pro veřejnost. Nenecháme si ujít každoroční ohňostroj včetně doprovodného programu nebo např. adventní trhy.

Co dalšího si ve Zlíně nikdy nenecháte ujít?

Mezi hlavní eventy patří nepochybně Filmový festival a Barum Rally. Ale je tu i spousta menších akcí, kterých se rád zúčastním. Rád bych vyzdvihl např. Projekt Život je dar. Velmi rádi chodíme se ženou i na festivaly zaměřené na gastronomii. Také v Baťově institutu probíhají zajímavé akce.

Co Vám ve Zlíně chybí?

Na tak malé město je ve Zlíně dle mého dostatek vyžití. Je zde spousta sportovišť, cyklostezky, divadlo a mnoho dalšího. Mně osobně tu nic konkrétního neschází.

Co byste tu rád změnil, kdyby to bylo možné?

Jde vidět, že za posledních pět let město vzkvétá. Nicméně bych uvítal, kdyby i ulice Dlouhá a náměstí Míru prošly nějakou úpravou.

Oblíbený podnik?

Dříve jsme si vždy rádi zašli do restaurace Srí Lanka, ale ta teď prochází přestavbou na mexickou restauraci. No a když mám chuť si dát plzničku, tak na tu rád zajdu do steak housu Legenda na Moskvě.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x