Výstavba nové kruhové křižovatky na Ohradě přinese změny v dopravě

VSETÍN - V souvislosti s připravovanou stavbou okružní křižovatky na Ohradě u Skláře ve Vsetíně dojde v příštích měsících k dočasné úpravě systému dopravy ve městě i jeho okolí. Serveru Zlin.cz to za vsetínskou radnici uvedl Jiří Žůrek.

Odborníci hledali variantu, která by co nejméně zkomplikovala dopravní situaci, řidiči se i přesto musejí připravit na to, že provoz ve Vsetíně nemusí být zcela plynulý. Měli by také dbát zvýšené pozornosti a dodržovat nové dopravní značení.

Investory stavby nové okružní křižovatky jsou Ředitelství silnic Zlínského kraje a město Vsetín. Krajská organizace přitom postaví silniční těleso, město pak okolní chodníky, veřejné osvětlení a podobně. Práce vypuknou na počátku července. Změny v dopravě by tedy měly následovat v dalších dnech.

Nejzásadnější bude změna provozu přes samotné staveniště „kruháče“ u Skláře, který bude od křižovatky U Růžičků směrem na Ohradu jednosměrný, a to po celou dobu stavby. Vozidla mířící do centra města z Ohrady či od Ústí budou muset využít objízdné trasy po silnici I/57 (po obchvatu) a sjet do města rampou u čerpací stanice Shell v Rokytnici, kde bude rychlost omezena na 50 kilometrů za hodinu. Zde dojde ke změně přednosti v jízdě, kdy hlavní silnice bude při nájezdu na most Pionýrů právě ze směru od zmíněné rampy. Řidiči jedoucí od Zlína a také od centra města do Rokytnice, resp. na Zlín, tedy budou muset dát přednost vozidlům sjíždějícím z rampy a mířícím do města. V rámci zklidnění provozu bude doprava od Valašského Meziříčí na Vsetín odkláněna dopravním značením už za Jablůnkou u odbočky na Hošťálkovou a Ratiboř, a to směrem na „starou cestu“. Objízdné trasy do Luhu a Jasenic povedou přes Horní město tak, aby nedocházelo k zácpám na ulicích Nádražní a Smetanova. Stejně tomu bude i opačným směrem.

V průběhu stavby dojde také k uzavření výjezdu od parkoviště u hypermarketu Albert v ulici Generála Klapálka, vozidla mířící k obchodním centrům tak budou muset jezdit přes ulici Jasenická kolem Kauflandu.

„Žádáme řidiče, aby po dobu změn v dopravě bedlivě sledovali přechodné dopravní značení a zvýšili pozornost a opatrnost,“ vyzval řidiče starosta Vsetína Jiří Růžička s tím, že většina prací by se měla uskutečnit ještě letos. Finální terénní úpravy jsou plánovány na jaro roku 2020. Celkové náklady na stavbu dosáhnou 17,2 milionu korun včetně DPH, město se na nich podílí 8,1 miliony korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x