V Kroměříži vznikne nový parkovací dům, město už získalo stavební povolení

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice má stavební povolení na stavbu nového parkovacího domu v Havlíčkově ulici. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Vondrášek.

„Mám radost z toho, že se nám podařilo zdárně dokončit dlouhé a komplikované vyřizování tohoto zásadního dokumentu. Rád bych poděkoval všem, kteří se na tom podíleli. Věřím, že se nám podaří do konce roku vybrat zhotovitele a v příštím roce stavbu parkovacího domu zahájit,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Radnice má na stavbu parkovacího domu slíbenou dotaci téměř 51 milionů korun z evropských fondů. Rozpočet projektu dosahuje zhruba 115 milionů korun. Z toho ale asi 55 milionů korun tvoří takzvané nezpůsobilé výdaje, tedy práce, na které dotaci žádat nejde. Jedná se například o sanaci palivových nádrží, které dříve využívala armáda.

Parkovací dům by měl výrazně zlepšit situaci v dopravě poblíž historického centra Kroměříže, bude mít kolem 150 míst. „Jedná se o jeden z největších investičních záměrů plánovaných na toto volební období a tím pádem i o jeden ze zásadních bodů programového prohlášení koalice,“ připomněl Němec.

Pozemky na parkovací dům získala radnice při koupi budovy někdejší okresní vojenské správy, kterou pořídila v roce 2017. Tento objekt vedení Kroměříže plánuje přestavět na startovací byty pro mladé lidi a na byty pro seniory, mělo by jich být několik desítek.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x