Na Hanáckém náměstí vznikne workoutové hřiště

KROMĚŘÍŽ - Hanácké náměstí nedaleko centra Kroměříže brzy oživí další atrakce. Město zde totiž vybuduje workoutové hřiště, které doplní stávající dětské hřiště a hřiště na pétanque, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Vondrášek.

„Workoutové hřiště rozvíjí silové dovednosti a obratnost. Lidé na něm mohou posilovat, protáhnout se či provozovat strečing, a tím formovat svou postavu a zvyšovat fyzickou kondici,“ uvedl místostarosta Vratislav Krejčíř.

Rada města již vybrala zhotovitele hřiště. Nové workoutové hřiště vybuduje firma z Přerovska na volné zelené ploše naproti stávajícího dětského hřiště na jižním okraji náměstí. Náklady činí téměř půl milionu korun. Workoutové hřiště by mělo být dokončeno nejpozději do 30. srpna letošního roku.

„Tvořit ho bude například šplhací tyč, sestava tří bradel, vysoké hrazdy s měnitelnou výškou, vodorovný i svislý žebřík, zádový žebřík, kruhy a šikmá i rovná posilovací lavice. Dopadová plocha bude z lité pryže, přístupová pak ze zámkové dlažby. Přístup bude navazovat na stávající zpevněnou plochu náměstí,“ popsal vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal. Chybět nebudou ani lavičky, odpadkový koš a stojany na kola.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x