Rožnov je nově v aplikaci Mobilní turista. Ke stažení je zdarma

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnov pod Radhoštěm nově nabízí turistům možnost mít ve svých zařízeních (smartphony, tablety a podobně) aktuální informace o dění ve městě. Moderního průvodce městem - aplikaci Mobilní turista - si mohou zájemci stáhnout zdarma v Google Play (Android), sdělila serveru Zlin.cz Jitka Porubová z rožnovské radnice.

Aplikace pomůže také s plánováním výletů a informuje o zajímavých místech na území České republiky včetně Rožnova.
Pokud se chystáte navštívit Rožnov pod Radhoštěm, nebo třeba už ve městě jste a chcete naplánovat výlet, procházku či vyjížďku na kole, nezapomeňte ve svém chytrém telefonu či tabletu využít mobilní aplikaci Mobilní turista – turista v mobilu, obrací se na turisty rožnovská radnice. Aplikace je ke stažení zdarma pro platformu Android.

Výhody pro uživatele aplikace jsou velmi pestré a své si v ní najde našinec i host. „Všichni uživatelé aplikace mohou mít informace o aktuálním dění ve městě nebo pozvánky na kulturní a sportovní akce. Aplikace také pomůže s plánováním výletů a informuje o zajímavých místech na území České republiky včetně Rožnova pod Radhoštěm. Využijí ji pěší turisté, cyklisté, in-line bruslaři nebo v zimě třeba běžkaři,“ připomněl pro turisty zajímavou informaci destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran. Aplikace nabízí přes 4 500 tras, ale další přibývají každým dnem. Sami turisté se totiž mohou na jejím rozšiřování podílet. Tipy na trasy nebo fotografie zajímavých míst je možno nahrávat buď přímo do aplikace, nebo zasílat e-mailem provozovateli, který po prověření trasy a jejím schválení trasu zveřejní.

Důležitým bonusem je další funkce, která dává aplikaci v naplno rozjeté letní turistické sezoně velmi příjemnou přidanou hodnotu. Součástí aplikace Turista v mobilu je totiž i navigace. Díky ní mohou turisté daleko snáze najít například bankomat, parkoviště, veřejné WC a samozřejmě všechny atraktivity Rožnova. „Prostě si například v hotelu na snídani zadáte, že chcete na Jurkovičovu rozhlednu, aplikace vám okamžitě spočítá, jak je to daleko, za jak dlouho tam dojdete a zároveň vás po cestě povede přes GPS. V nabité letní sezoně může právě pohodlná aplikace mnoha lidem výrazně ulehčit situaci,“ dodal Havran.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x