Klobouky loni hospodařily se schodkem 13,7 milionu

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Hospodaření města Valašské Klobouky skončilo v roce 2018 se schodkem 13,7 milionu korun. Rozpočet, který dosáhl 167 milionů korun, byl přitom plánován ve schodku až 18,5 milionu, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí kloboucké radnice Lena Zvonková.

Příznivějšího výsledku se podařilo dosáhnout díky nárůstu daňových příjmů a současně nižšímu čerpání plánovaných výdajů. Rozdíl mezi příjmy a výdaji město pokrylo z přebytků hospodaření minulých let.

„Vyšší daňové příjmy se do hospodaření promítly značnou měrou. Původně se předpokládalo, že město z rozpočtového určení daní obdrží 75,8 milionu korun, skutečný příjem z daní však činil 86,4 milionu. Jedná se o nezanedbatelný objem prostředků, s nimiž mohlo město nakládat,“ uvedla starostka Eliška Olšáková.

K nejvýznamnějším kapitálovým výdajům patřila investice do stavby cyklostezky, kterou město předfinancovalo částkou 14 milionů a v letošním roce očekává přijetí dotace. Rekonstrukce ulice Kramolišova vyšla na 7,4 milionu korun a první etapa projektu Bezpečné cesty do škol stála 4,3 milionu. Rekonstrukce druhé části bezbariérových chodníků v ulici Brumovská si vyžádala 3,8 milionu a tamní veřejné osvětlení dalších 913 tisíc korun. Dále proběhla obnova veřejného osvětlení v ulicích, která stála 5,4 milionu, a v ulici Pod Dubovcem byla za 1,6 milionu prodloužena kanalizace.

Do výstavby sociálních bytů a sklepních kójí v domě s pečovatelskou službou město investovalo 3,6 milionu. Zateplení a rekuperaci kina Svět pak město předfinancovalo částkou pět milionů korun.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x