Myslivci se rozhodli zvelebit zpustošené okolí bývalé školy v luhačovické části Kladná Žilín

LUHAČOVICE - Obyvatelům luhačovické místní části Kladná Žilín není lhostejné prostředí, ve kterém žijí a sami se snaží obec zvelebit. Naposledy se pustili do brigády myslivci, kteří se zaměřili na zarostlé okolí bývalé školy.

Místní Myslivecký spolek si dal jasný cíl – zvelebit prostranství okolo bývalé školy, dvůr a také bývalou školní zahradu.

„To, že je budova nyní nevyužitá, přece neznamená, že ji necháme zarůst,“ shodli se myslivci. A proto se sešlo deset členů spolku, aby se tohoto úkolu zhostili. Práce bylo pro každého dostatek. Někteří členové pomocí křovinořezů posekali trávu, další ji pohrabali, zametli, jiní ořezali a ostříhali větve stromů a keřů, a to vše nakonec uklidili do velkoobjemového kontejneru, který byl k tomuto účelu přistaven TS Luhačovice.

Zapálení myslivců nenechalo chladného ani souseda z blízkého hopodářství, kterému zvuk křovinořezů, motorových pil a pohyb v okolí jeho domu neunikl. Přistavil vedle kontejneru TS Luhačovice také vlečku, která byla nakonec taktéž naplněna. Zvelebení okolí bývalé školy trvalo myslivcům asi čtyři hodiny.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x