Manželé z Chropyně zachránili život cyklistce, získali za to titul Gentleman silnic

CHROPYNĚ - Manželé Malíkovi z Chropyně převzali na místní radnici v pořadí 182. a 183. titul Gentleman silnic. Toto ocenění získali za odvahu a pomoc při záchraně lidského života, serveru Zlin.cz to oznámila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

V pátek 31. května odpoledne krátce po šesté hodině se manželé Malíkovi z Chropyně stali svědky havárie dvaačtyřicetileté cyklistky, která před jejich zraky zkolabovala při jízdě na kole.

„Osmašedesátiletý bývalý policista jel autem společně se svou manželkou okolo cyklostezky u obce Chropyně. Najednou uviděli, jak žena jedoucí na kole po cyklostezce zkolabovala. V důsledku nevolnosti vyjela mimo stezku na travnatou plochu, kde narazila do kovového sloupku a spadla. Zůstala ležet na zemi v bezvědomí. Kolega s jeho manželkou ihned zastavili a poskytli bezvládné ženě první pomoc. Po dobu několika minut až do příjezdu záchranářů prováděl Jaroslav Malík za pomocí dispečerky na telefonu, která instruovala jeho manželku, masáž srdce cyklistce v bezvědomí,“ připomenula událost Kyšnerová. Tímto včasným a rozhodným jednáním zachránili manželé Malíkovi ženě život. 

Gentleman silnic je společným projektem Policie ČR a České pojišťovny, který vznikl v roce 2004 s cílem motivovat účastníky silničního provozu k tomu, aby si pomáhali a nebyli k sobě lhostejní. Gentlemanem silnic je ten, kdo osobně přispěje k záchraně života nebo pomůže ostatním při vážné dopravní nehodě.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x