Den bez aut nabídne v Otrokovicích i sbírku Kola pro Afriku

OTROKOVICE - I letos se v Otrokovicích uskuteční Den bez aut, akce je součástí  Evropského týdne mobility. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Romana Stehlíková.

Dětský koutek, prohazovadla, vědomostní úkoly či výtvarná dílnička. To a mnohem více připravil Dům dětí a mládeže Sluníčko pro veřejnost k příležitosti Dne bez aut. Akce se uskuteční v neděli 22. září v parku před městskou polikliniku. Program je připraven od 15.00 do 18.00 hodin.

Pro účastníky bude připraveno mnoho aktivit. Děti si mohou užít jízdu na ponících, skákací hrad či malování na obličej. Stanoviště zde bude mít BESIP a Otrokolo. „V 16.00 hodin vystoupí klaun Brdík, lidé se mohou těšit na bublinovou show, kytaru, kejkle, či žonglování,“ popsala Jana Bárová, hlavní organizátorka akce, pracovnice DDM Sluníčko.

Vstup na akci je zdarma, ale některé atrakce budou zpoplatněny. Zajištěno bude taktéž občerstvení. Program se ovšem uskuteční pouze za příznivého počasí.

Součástí Dne bez aut bude letos také sbírka Kola pro Afriku. Nepotřebné kolo mohou lidé věnovat dětem do Afriky. Hlavním posláním organizace Kola pro Afriku je podpořit gambijské děti na jejich cestě za vzděláním. Společnost se zabývá také výběrem partnerských škol, které kola rozdělují dětem, zakládá školní opravny kol, školí tamní mechaniky, vytváří nová pracovní místa v jejich regionu a do projektu zapojují i místní obyvatele. Ať už je jízdní kolo v jakémkoliv stavu, přinese užitek. Nepojízdná kola se využívají na náhradní díly.

Den bez aut je mezinárodní den, který se slaví každoročně 22. září. Akce má poukázat na přijatelnější způsoby dopravy a podpořit omezování městského automobilismu.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x