Otrokovickým školákům slouží nová digitální technika

OTROKOVICE - Přibližně 1,8 milionu korun z evropských dotací doplní asi dvěstětisícový finanční příspěvek z rozpočtu města, aby mohli žáci všech tří základních škol  v Otrokovicích využívat kvalitnější počítačovou techniku. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Stehlíková.

Novinka spočívá v zakoupení mobiliáře, digitální techniky a aplikací pro tři otrokovické základní školy. Díky nové technice se žáci ZŠ T. G. Masaryka, ZŠ Trávníky a ZŠ Mánesova mohou zlepšit v oblasti přírodovědného vzdělávání ve vazbě na budoucí uplatnění na trhu práce. Žáci mají k dispozici novou digitální techniku a moderní aplikace, které povedou k zatraktivnění a modernizaci výuky přírodovědných předmětů. Tímto způsobem bude rovněž zajištěna kontinuita a rozšíření výuky vybraných předmětů bez papírových učebnic, pouze s tabletem.

„Nová technika bude fakticky sloužit k výuce všech předmětů. V současné době je bez moderních technologií výuka téměř nemožná. Je nutné jít s dobou a naučit žáky využívat počítače a tablety i ke smysluplnějším věcem, než jsou jen hry a zábava. Zkrátka moderní technologie se staly nedílnou součástí života současné generace,“ uvedla ředitelka ZŠ T. G. Masaryka Marta Zakopalová.

Projektový záměr navazuje na Strategický rámec, konkrétně u ZŠ Mánesova na projekt: Přírodovědné vzdělávání bez hranic na otrokovických ZŠ, u ZŠ Trávníky na projekty: Revitalizace prostor školy za účelem zkvalitnění klíčových kompetencí v ZŠ Trávníky a Obnova IT vybavení školy a u ZŠ TGM na projekt: Modernizace odborných učeben na ZŠ T. G. M.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x