Studenti Univerzity třetího věku se zaměří na baroko

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Lidé seniorského věku a invalidní důchodci z Valašských Klobouk, kteří se chtějí vzdělávat, mají až do konce září možnost přihlašovat se ke studiu Virtuální Univerzity třetího věku. Zimní semestr bude zahájen v prvním říjnovém týdnu a nabídne kurz s názvem Klenoty barokního sochařství v českých zemích, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Zvonková.

Přednášky se budou konat ve valašskokloboucké městské knihovně jednou za dva týdny a účastníci si budou moci zvolit pravidelnou docházku buď ve středu, nebo ve čtvrtek. Za absolvování semestru jim bude náležet pamětní list.

„Virtuální Univerzita třetího věku má ve Valašských Kloboukách pobočku od roku 2016. Za dobu jejího působení jí úspěšně prošlo na 250 studentů, kteří se věnovali některému z 11 studijních témat. Pro letošní zimní semestr jsme zvolili kurz o barokním sochařství, kterým navazujeme na předchozí semestr věnovaný barokní architektuře v Čechách. Srdečně zveme jak současné studenty, tak nové zájemce,“ pozvala Jana Dorňáková, knihovnice a tutorka virtuálního vzdělávání.

Studium je určeno pro seniory nad 65 let a invalidní důchodce bez omezení věku. Zájemci se mohou přihlašovat do 30. září, a to osobně, na e-mailu knihovna.klobouky@cmail.cz nebo telefonu 577 320 932.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x