Tři hradišťské školy se mohou pochlubit novými učebnami

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Stavební úpravy, ale i pořízení nového vybavení, bezbariérovost a připojení k internetu byly součástí modernizace učeben ve třech městských základních školách v Uherském Hradišti. Zatímco v loňském roce se modernizace učeben týkala ZŠ Za Alejí a ZŠ UNESCO, letos přišly na řadu základní školy v Jarošově, na Větrné a v Mařaticích, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí města Jan Pášma.

V Jarošově se děti dočkaly nové multimediální učebny. Žáky i učitele základní školy ve Větrné ulici přivítaly po letních prázdninách tři nové moderní učebny pro výuku přírodovědných předmětů a cizích jazyků s moderní audiovizuální technikou a ICT technologiemi. A zbrusu nové dílny poslouží ke vzdělávání v řemeslných předmětech a praktických činnostech. Třetí ze škol, mařatická ZŠ T. G. M., má nově modernizovanou počítačovou učebnu, která je rozšířena a rovněž vybavena informační technologií odpovídající dnešním požadavkům.

Školství je oblastí, které město Uherské Hradiště věnuje velkou pozornost. Po postupném zateplení drtivé většiny mateřských a základních škol v majetku města se město v posledních letech zaměřuje právě na rekonstrukci a modernizaci učeben.

„Ve školách jednoduše musíme jí s dobou. Prosazuji myšlenku, že tam, kde se vzdělávají naše děti, není možné mít zastaralé vybavení, které je v nesouladu s moderními formami výuky. Letošní akce ve třech školách stála více než 12,6 milionu korun. Nicméně vynaložené prostředky nejsou v žádném případě vyhozené peníze – vylepšování prostředí ve školách je pro nás jednou z priorit. Průběžně se proto snažíme najít ve školách prostory, kde se dá modernizace tříd uskutečnit,“ konstatoval starosta města Stanislav Blaha.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x