Peníze na nákladnou rekonstrukci bývalé věznice v Uherském Hradišti jsou prý na dohled

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Investici do rekonstrukce bývalé věznice v Uherském Hradišti v řádu několika stovek milionů korun mělo podle aktuálních informací schválit také Ministerstvo financí. Serveru Zlin.cz to sdělil senátor Ivo Valenta.

„Náš společný tlak na stát ve věci rekonstrukce bývalé uherskohradišťské věznice se vyplácí. Poté, co se nám podařilo rozhýbat všechny přípravné kroky směřující k tomu, aby se věznice proměnila na sídlo okresního soudu a muzeum totality, teď přišla další pozitivní zpráva. A to je krok správným směrem,“ reagoval na zprávu o schválení mnohamilionové rekonstrukce Ministerstvem financí Valenta.

Jak dále připomenul, ještě na jaře letošního roku to totiž vypadalo tak, že veškerá snaha vyjde vniveč a vše ztroskotá právě na chybějících penězích. „Jsem rád, že ministryně Alena Schillerová, kterou jsem opakovaně v této věci ,bombardoval´, uznala naléhavost této investice i to, jak moc je důležitá nejen pro soud, ale také v rámci historického kontextu událostí, se kterými je věznice spojována. I nadále budu rád spolupracovat s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových či s uherskohradišťskou radnicí a chci věřit tomu, že rekonstrukci věznice teď už nebude nic stát v cestě,“ dodal Valenta.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x