V Holešově si připomenou 110. výročí založení sportovní organizace Orel

HOLEŠOV - Sportovní spolek Orel si letos připomíná 110. výročí od svého založení a oslavy se uskuteční také v Holešově. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí města Hana Helsnerová.

Ač není úplně jednoduché určit přesné datum vzniku spolku, tato katolická sportovní organizace považuje za rok svého založení rok 1909, kdy se sjednotil název a vzniklo řádné jednotné vedení organizace na Moravě a provizorní v Čechách.

U této významné příležitosti se v Holešově uskuteční rozsáhlé společné orelské slavnosti se zajímavým a důstojným programem. „Dne 22. listopadu do Holešova zavítá mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký, který odslouží ve farním kostele mši svatou a následně zasedne se zástupci jednot z Moravy ke společnému stolu a společnému hovoru,“ konstatovala Helsnerová.

Při příležitosti oslav bude také v tento den zasazen památný strom v blízkosti holešovského zámku a zahájena bude také výstava s názvem 110 let Orla v České republice. Následně budou při slavnostním setkání oceněny významné osobnosti Orla. Společné oslavy pak budou zakončeny koncertem pěveckého sboru Cantus Morkovice.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x