NEZAMĚSTNANOST: Ve Zlínském kraji ubylo lidí bez práce

ZLÍNSKÝ KRAJ - Ve Zlínském kraji klesl k poslednímu říjnovému dni podíl nezaměstnaných lidí na  2,1 %. Serveru Zlin.cz to řekla za Úřad práce ČR ve Zlíně Ivona Macůrková.

K 31. říjnu evidoval Úřad práce ČR ve Zlíně celkem 8 760 uchazečů o zaměstnání. Jejich počet byl o 412 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání se stejným obdobím minulého roku je nižší o 1 234 lidí.

„Meziměsíční nárůst nezaměstnaných nebyl zaznamenán. Meziměsíční pokles byl zaznamenán v okrese Kroměříž (5,6 %), Vsetín (5,4 %), Uherské Hradiště (4,3 %) a Zlín (3,0 %). Podíl nezaměstnaných stejný nebo vyšší než republikový průměr nevykázal žádný okres. Podíl nezaměstnaných osob pod úrovní republiky byl zaznamenán v okresech Zlín (1,9 %), Uherské Hradiště (1,9 %), Kroměříž (2,2 %) a Vsetín (2,5 %),“ upřesnila Macůrková.

Kraj evidoval k poslednímu říjnovému dni celkem 13 097 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 868 nižší, než v předchozím měsíci a o 1 688 vyšší než ve stejném měsíci minulého roku. Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 0,7 uchazeče, z toho nejvíce v okrese Kroměříž (1,2).

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x