Filmový Zlín bude v pondělí patřit mladým talentům

Ilustrační foto (Foto: Zlín Film Festival)
ZLÍN - Pondělí bude na Zlín Film Festivalu patřit mladým talentům - letošní Young Stars zasadí tři nové stromy do festivalové aleje v Univerzitním parku, Nadační fond Filmtalent Zlín pak vybere úspěšné uchazeče z řad začínajících tvůrců, mezi které rozdělí výtěžek z dražby filmových klapek. Premiéru bude mít německo-slovenský film Léto patří rebelům, jehož delegace se setká s diváky i na Červeném koberci, a poslední tři akce uzavřou odborný program Zlín Industry Days 2020, serveru Zlin.cz to řekla mluvčí festivalu Kateřina Martykánová.

Premiéra filmu Léto patří rebelům se uskuteční v Kongresovém centru v 10.30 hodin, sázení festivalového stromu s Young Stars bude na programu v Univerzitní parku v 10.00 hodin. Letos se ho ujmou čeští herci Josef Trojan, Tomáš Dalecký a Tomáš Mrvík.

„Z filmového programu doporučujeme také snímek Klub ošklivců, který Golden Apple Cinema uvede v 16.00 hodin. Zajímavá bude také beseda videokouzelníka Michala Orsavy Za oponou virálních videí. Ta se uskuteční ve Vzdělávacím komplexu UTB U18 v 18.00 hodin. Jde o tvůrce virálních videí, která si získala oblibu milionů lidí v Česku i za hranicemi. Známé jsou jeho parodie na trháky jako např. Harry Potter, Sám doma, Návrat do budoucnosti a Terminátor,“ konstatovala Martykánová.

I v pondělí se budou moci lidé potkat s hvězdami. Dům čeké televize na náměstí Míru bude v 15.00 hodin hostit talk-show Vladimíra Kroce a hosty tentokrát budu členové delegace k filmu Mlsné medvědí příběhy – Bára Příkaská a Kateřina Karhánková (15.00-15.30 hodin) a následně herečka Judit Bárdos (15.30-16.00 hodin). Ve Zlatém jablku se pak v 16.00 hodin uskuteční autogramiáda s Janem Čenským, Danou Morávkovou, Romanem Vojtkem, Janem Onderem a dalšími.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x