A jedeme dál. Zlín i Slovácko prověří slezské kluby

Ilustrační foto (Foto: FC Fastav Zlín)
ZLÍN/UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalová Fortuna liga honí koronavirové resty. Jede se dál, naplno, a to až do vánočních svátků. Ještě čeká porce šesti utkání, odložený zápas na Baníku v Ostravě asi Slovácko odehraje až v novém roce.

V sobotu budou na programu hned dva moravsko-slezské souboje. Slovácko hostí v sobotu odpoledne od 16 hodin Opavu, Zlín jede na hřiště Karviné.

Oba týmy podstoupily ve čtvrtek odpoledne covidové testy, dopoledne si dvojice zlínských trenérů Páník – Somberg zpestřila po svém. „Bylo to sice na tenisovém kurtu jako v kryokomoře, ale kolega hrál opravdu jako z partesu, tak dobře jsem ho snad ještě hrát neviděl,“ konstatoval po vyhraném deblovém duelu pod širým nebem při teplotě 0 stupňů Jan Somberg.

Slovácko hraje ve zvláštním modu, shodou okolností při odloženém utkání na Baníku mělo zase dvoutýdenní pauzu. „Na utkání jsme byli po výhře 5:1 nad Příbramí hodně natěšení, snad nám forma neutekla,“ konstatoval obránce Patrik Šimko, jeden z těch, kteří už covid okusili na vlastní kůži a na testy ve čtvrtek nemusel.

Opava naposledy prohrála doma se Slavií 0:6, což by mohlo svádět domácí tým z Uherského Hradiště k mírnému podcenění. „Ani náhodou,“ odmítá laxnější přístup jeden z trenérů Josef Mucha.

Rovněž od šestnácti hodin v sobotu se Zlínští po cenné výhře nad Plzní představí na hřišti Karviné. „Mají silný tým, musíme se připravit naprosto dokonale, samozřejmě nejsme bez šancí, uvidíme, chceme hrát bez chyb a pokračovat v dobrých výkonech,“ podotkl trenér Páník.

Na oba týmy ještě čekají opravdové lahůdky. Zatím to bohužel vypadá, že bez diváků. Na Slovácko dorazí ještě do Vánoc Sparta a Plzeň, do Zlína mimo jiné Slavia. Že tak trpí především klubové kasy je nabíledni. Tyhle zápasy by i v chladu pokročilého podzimu diváky dozajista táhly.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x