A znovu: všichni na Letnou. V neděli hrají ve Zlíně Pardubice

Foto: FC Zlín
ZLÍN - Pivaři ten pocit budou znát. Dáte si třeba po sportu či po práci na zahradě jedno orosené... a už když je dopíjíte, proběhne vám myslí, jak vám zachutná druhé, které si za chviličku objednáte. A ve fotbale to máte vlastně podobné. Jako ve Zlíně. Ševci se před týdnem radovali z teprve páté tříbodové výhry v ročníku a už mohou a musejí myslet na další. Aby ne, po delším čase se skýtá možnost nehrát jenom o holou záchranu.

Sestup je strašák strašný, to vám potvrdí každý. Ze hry mizí radost, kreativita, potěšení. Nejen pro fanoušky, ale i pro samotné hráče. Když Zlínští vedli nad rivalem z Olomouce a mladý šikula Bužek vykoupal dva mnohem zkušenější záložníky Sigmy, ozval se uznalý potlesk. To je mimo jiné to, proč lidé na fotbal chodí.

Ale nedělní zápas s Pardubicemi na Letné (začátek v 15.00) bude zase na krev. Může ale v případě další výhru Zlíňanům hodně pomoci nejen psychicky, ale hlavně reálně v tabulce.

„Samozřejmě vnímáme Pardubice jako velmi kvalitního soupeře, ale určitě ne nepřekonatelného. Disponuje šikovnými, mladými fotbalisty, musíme se jim postavit, doma hrajeme my. Je to trochu podobný tým jako Olomouc. Mají o čtyři body více, počítat umíme, což o to, výhra by byla nesmírně cenná. Jablonec má ještě o bod více, hraje v neděli v Olomouci. Tak uvidíme, jak se mu bude dařit, každopádně platí to, že nesmíme chybovat, a jak správně říká trenér – být maximálně koncentrovaní a pokud možno dát první gól,“ má jasno brankář Stanislav Dostál.

„Moc si přejeme co nejvíce diváků, fotbal už nebude mít hokejovou konkurenci, tak věřím v ještě lepší návštěvu. Čekají nás tři zápasy pravdy. Pak jedeme do Jablonce a hostíme Karvinou. Máme to hodně ve svých rukách, teda vlastně v nohách,“ dodává útočník Zlína Vukadin Vukadinovič, který si drží rychlost i střeleckou a nahrávačskou potenci.

Jedním z dalších držáků je Martin Cedidla. Ten si vyzkoušel post stopera, stejně tak naposledy tradiční pravý kraj obrany.

„Čekají nás opravdu hodně náročná utkání s našimi blízkými sousedy v tabulce, nesmíme podcenit vůbec nic. Konkurence v týmu je značná, kvalita musí jít nahoru, moc se těšíme na diváky, teď to může být důležitější faktor než kdy jindy,“ myslí si zadák Zlína Martin Cedidla.

Program mají žlutomodří správně našlapaný. V dubnu je čekají nejen tři extrémně důležitá ligová kola, ale také semifinále poháru. 24. dubna se hraje v Plzni. Ta je sice favoritem na postup do finále, ale její program je ještě podstatně nadupanější. Kromě ligy a tuzemského poháru taky dvě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy. V tom může být zlínská šance. Kádr dnes čítá téměř třicet mužů velmi slušné kvality.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x