Absolventi UTB absolvovali promoce netradičně s rouškami a bez talárů

Foto: UTB
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zcela netradičně se konaly slavnostní promoce absolventů Fakulty logistiky a krizového řízení (FLKŘ) Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně (UTB). Absolventi byli bez talárů, byli v rouškách a promoce se konaly pod širým nebem, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí UTB Petra Svěráková.

Přibližně 180 absolventům fakulty se splnil životní sen. Složili slavnostní slib a převzali své vytoužené diplomy. I když za jiných podmínek než obvykle. Promoce se uskutečnily venku, na nádvoří areálu jezuitské koleje.

„Během promoce jsme dodržovali přísná hygienická opatření. Absolventi museli mít roušky, sundat si je mohli pouze během slibu a převzetí diplomu,“ popsala děkanka fakulty Zuzana Tučková. „Upustili jsme rovněž od podávání rukou,“ dodala děkanka.

„Jsem nesmírně rád, že se podařilo promoce uskutečnit tímto způsobem. Pro absolventy je to taková sladká tečka po mnohaletém úsilí, kterou si jistě zaslouží,“ sdělil rektor UTB ve Zlíně Vladimír Sedlařík.

Snad poprvé v novodobé historii zlínské univerzity byli absolventi bez talárů, a to právě z hygienických důvodů. Nebylo by technicky ani časově možné zajistit jejich dezinfekci.

„Trošku nás to mrzí, ale na druhou stranu jsme si mohli dát krásné šaty a obleky,“ řekla s úsměvem absolventka Monika Hanáková.

„Mám skvělý pocit, jsme rádi, že se akce vůbec uskutečnila, moc si toho vážíme. Takže jsme to zvládli bez talárů a s rouškami,“ uvedl další absolvent David Zapletal.

Vzhledem k pandemii koronaviru se promoce na zlínské univerzitě posunuly. Pouze Fakulta technologická UTB uspořádala promoce v červencovém termínu. Ostatní fakulty je musely posunout až na podzim, protože v letních měsících studenti skládali státní závěrečné zkoušky. Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně letos opustí více než 1 800 absolventů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x