Agresivní muž střílel na svého soka plynovou pistolí. Policistům tvrdil, že střílel do vzduchu

Foto: KŘP ZK
ZLÍNSKO – Až tři roky za mřížemi může dostat agresivní muž, který střílel plynovou pistolí na kamaráda své bývalé přítelkyně. Jak se později ukázalo, k podobnému incidentu došlo už o silvestrovské noci. Muž byl navíc pod vlivem drog.

Dramatické chvíle zažil v pondělí odpoledne čtyřiatřicetiletý muž z obce u Vizovic, na kterého při jízdě autem střílel bývalý přítel jeho kamarádky. Policisté pětatřicetiletého agresivního muže, který byl pravděpodobně pod vlivem drog, vypátrali, zadrželi a převezli do policejní cely.

Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Zbraň, která byla plynová, jak vyšlo najevo, zajistili pro účely trestního řízení,“ přiblížila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jak se později ukázalo, tento incident nebyl první. Agresivní muž střílel po svém sokovi už o silvestrovské noci, kdy měl napadnout také svou bývalou přítelkyni.

Ani jeden z účastníků tento incident policistům neoznámil. Učinili tak až včera, protože mají pocit, že se mužova agresivita stupňuje. Že se jedná o plynovou pistoli, samozřejmě nevěděli,“ pokračovala policejní mluvčí.

Útočník včera po svém zadržení přiznal, že užil pervitin, ale test na přítomnost alkoholu i drog odmítl, stejně jako lékařské vyšetření. „Svou vinu popřel. Policistům tvrdil, že střílel pouze do vzduchu a na nikoho nemířil,“ uvedla Monika Kozumplíková.

Z provedeného prověřování ale vyplývá opak. Muž gumovým projektilem poškodil vozidlo a způsobil na něm škodu za sedm tisíc korun.

Za dva trestné činy hrozí recidivistovi, který má v rejstříku trestů tři záznamy za násilnou trestnou činnost, v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky,“ uzavřela Kozumplíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x