Ahoj léto, ahoj prázdniny. Jak bude? A co koupaliště?

Teplo bylo, teplo bude. Koupaliště jedou naplno. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Zatímco první den nového týdne byl pro vodomily a natěšené prázdnináře jako vystřižený z prospektu na dovolenou, v dalších desítkách hodin už to asi až tak slavné nebude. A v pondělí odpoledne báječně zaplněná koupaliště si tak asi budou muset chvíli počkat. Výrazný atak na třicítku se čeká pravděpodobně až v neděli.

Přitom bývá červen lakmusem, jak bude vypadat ekonomicky celá sezóna. Dobrý odraz je důležitý.

„My zatím kromě celodenní nabídky v Zimních lázních včetně otevřené pětadvacítky otevíráme koupaliště Na Zeleném a Panoramu vždy od 13. hodiny, třeba v pondělí byla návštěvnost vysoká. Což samozřejmě kvitují s radostí nejen v pokladnách, ale logicky i provozovatelé občerstvení. Jenže avizované ochlazení pak hodně rychle mění situaci. Když teploměr stěží překračuje dvacítku a nejde nad pětadvacet, tak si lidé pobyt u bazénů odpustí, a my neotevíráme,“ popisuje aktuální situaci vedoucí provozu zlínské společnosti Steza Iva Vavrečková.

„Já to vidím jasně, klidně nechám na vstupném i občerstvení pětistovku, ale prostě a jednoduše, musí to být pařák. Horko je to, co nás s manželkou na koupaliště tedy k vodě láká, myslím že to na Panoramě včetně krásných vyhlídek na Zlín není vůbec špatné, je tu čisto, místa by samozřejmě mohlo být více, ale chápu, že to někdo na tomto místě před lety vyprojektoval právě takto a ploch nebylo nazbyt,“ říká pan Milan z Jižních Svahů.

Tady stejně jako Na Zeleném je především eldorádo dětí. Malých i odrůstajících. Kluci zrovna řádí na skluzavkách.

„My sem fakt nechodíme ležet, závodíme, kdo nejzajímavěji sjede do vody, dnes jsme hráli o hubičky našich spolužaček,“ předvádějí se ve smíchu a shonu páni kluci, kteří končí devátou třídu a pak už se rozprchnou do středoškolského života.

„Já jdu na průmyslovku, dva kámoši na gympl, každý ale na jiný, o prázdninách si chceme zkusit i brigádu, třeba tolik času nebude, tak hurá do vody,“ hlásí neformální mluvčí Honza.

Léto samozřejmě budiž v horkém provedení pochváleno. A v nedokonalém modu do pětadvaceti stupňů pro změnu zatraceno. Alespoň z pohledu milovníků i provozovatelů zlínských koupališť.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x