Akademie Václava Hudečka se zúčastnilo 18 studentů, vítězem byl Hernych

Foto: Zlínský kraj
LUHAČOVICE – Celkem 18 studentů ve věku od 14 do 25 let se letos v Luhačovicích zúčastnilo Akademie Václava Hudečka. Vítězem se stal šestnáctiletý David Hernych, který získal housle a právo vystupovat po boku Václava Hudečka na jeho Adventních a Vánočních koncertech, řekla serveru Zlin.cz mluvčí Zlínského kraje Adéla Kousalová.

Letos se konal 24. ročník Akademie Václava Hudečka a také 13. ročník festivalu Svátky hudby v Luhačovicích. Projekt se konal pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Jiřího Čunka. „Děkuji všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu letošního ročníku Akademie Václava Hudečka. Studentům přeji mnoho úspěchů v dalších letech a vítězům gratuluji,“ uvedl Čunek.

Vítězem letošního ročníku se stal šestnáctiletý David Hernych. „Svým prvenstvím získal mistrovský nástroj, a to housle, dále právo vystupovat po boku Václava Hudečka na jeho Adventních a Vánočních koncertech a také pozvání ředitele Symfonického orchestru Mariánské Lázně a ředitele Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín k sólovému vystoupení,“ uvedla Kousalová.

Druhé místo obsadil sedmnáctiletý Kristian Mráček, který obdržel smyčec z dílny Mistra smyčcaře Luboše Odlase. Cenu paní Nakakity za třetí místo získala šestnáctiletá Klára Klánská.

Letošního ročníku se zúčastnilo 18 studentů ve věku od 14 do 25 let. Měli možnost pracovat pod vedením lektorů Václava Hudečka a Jiřího Fišera. „Klavírní doprovod po celou dobu výuky i na koncertech zajišťoval renomovaný klavírista Lukáš Klánský,“ informovala Kousalová. Všichni studenti se představili na třech absolventských koncertech, kde jejich výkony sledovala a hodnotila odborná porota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x