Aligátorky vyrazily na letní prázdniny

Foto: archiv Zoo Zlín
ZLÍN – Zlínská zoo láká návštěvníky na speciální venkovní expozici před zámkem Lešná. Dvě aligátoří samice Boubelka s Rozárkou se přesunuly z chovatelského zázemí na čerstvý vzduch a užívají si letní prázdniny jaksepatří!

Během návštěvy zlínské zoo by návštěvníci určitě neměli vynechat letní expozici aligátorů. Z chovatelského zázemí do venkovní nádrže v blízkosti zámku Lešná chovatelé přesunuli dvě samice aligátora amerického pojmenované Boubelka a Rozárka, které si užívají prostorný bazén i slunění na dřevěných odpočívadlech.

Na odpočívadlech mají letos navíc i nové vyhřívané plochy pro případné chladnějších letní dny nebo noci. „V letní expozici aligátoři zůstanou po dobu prázdnin, poté se opět vrátí do vytápěného skleníku v chovatelském zázemí,“ upřesnila vedoucí oddělení marketingu Romana Bujáčková.

Zlínská zoo chová aligátory americké od roku 2002. V současně době má ve své kolekci pětici těchto majestátních plazů, 4 samice a 1 samce. Samec se dvěma samicemi zůstali v zázemí, chovatelé do letní nádrže přesunuli pouze samice Boubelku a Rozárku. Při převozu samice také zvážili a zkontrolovali jejich zdravotní stav. Boubelka a Rozárka jsou ve skvělé kondici a oproti minulému roku nějaké to kilo i přibraly. Patnáctiletá Boubelka nyní váží 51 kg, stejně stará Rozárka 61 kg.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x