Alkohol v hlavní roli. Strážníci ze Zlína vstoupili do nového roku

foto: MP Zlín
ZLÍN – Hned v prvních dnech roku 2023 měli strážníci Městské policie Zlín plné ruce práce s osobami, které to řádně přehnaly s alkoholem.

Hned na Nový rok dopoledne musela hlídka Městské policie Zlín z okrsku Jižní Svahy vyjíždět k tamní čerpací stanici. Nacházel se zde totiž značně podnapilý jednačtyřicetiletý muž z Kroměřížska. Obsluze zadělal na krušné chvilky, když se uložil na podlahu přímo mezi prodejními regály a při svém nekoordinovaném pohybu směrem k zemi navíc stačil ohnout háčky na zboží.

Hlídka muže probudila a vyrozuměla jeho přítelkyni, která si ho na místě vyzvedla. Jak se ale záhy ukázalo, neměli strážníci s dotyčným tu čest naposledy.

O hodinu později vyjížděli strážníci k útulku pro zatoulaná zvířata. Opět tam narazili na známou tvář z benzínky. Muž se bez úspěchu pokoušel přelézt plot. Hlídce nejprve tvrdil, že si jde vyzvednout svého psa. Následně uvedl, že nejde o jeho psa, ale spíše si chce nějakého voříška osvojit. A nakonec si ho nechce osvojit on, ale jeho syn.

Protože podnapilý muž nedokázal v důsledku množství alkoholu v krvi kontrolovat své chování, bylo o jeho osudu rychle rozhodnuto. Strážníci jej převezli k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice.

„V roce 2022 realizovala zlínská městská policie téměř 100 převozů podnapilých osob do kroměřížské záchytné stanice,“ uvedl k dokreslení situace zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Krátce po půlnoci 2. ledna se hlídky městské i republikové policie vydaly pátrat po pohřešované nezletilé dívce. Strážníci z okrsku Jižní Svahy si přitom všimli dívky, která odpovídala popisu a snažila se skrýt mezi bytovými domy. Její snaha ovšem byla marná. Hlídka zjistila, že se sice nejedná o pohřešovanou, ale jde o mladistvou slečnu ze Zlína, která je pod vlivem alkoholu.

Následné orientační vyšetření ukázalo, že dívka má v krvi téměř 1,6 promile alkoholu. Protože podání alkoholu dítěti v takovém množství může být trestným činem, informovali strážníci kolegy z republikové policie, kteří si věc převzali k dalšímu šetření.

Alkohol v krvi stál také za chováním dvou mladíků, kteří 2. ledna večer v centru Zlína poškozovali přenosné dopravní značení a vysypávali popelnice.

V okamžiku, kdy jejich řádění učinily přítrž hlídky městské policie, bylo po hrdinství a jak se dalo očekávat, ani jeden z nich nedokázal své chování vysvětlit. Strážníci tak chlapce předali jejich zákonným zástupcům a jejich protiprávní jednání bude mít dohru před správním orgánem.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x