Alkohol vs. městská policie

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
ZLÍN – V poslední době se zlínští strážníci potýkají s osobami, které se během stále ještě chladných nocí „otužují“ spolu s flaškou alkoholu v ruce. Padají při tom neslavné rekordy naměřeného promile v krvi.

Minulý týden si hlídka Městské policie Zlín všimla muže, který se rozhodl přenocovat na lavičce mezi domy sídliště Jižní Svahy. Strážníci zjistili, že jde o místního čtyřiatřicetiletého domorodce, který nezvládá vést ani základní verbální komunikaci, natož se pak samostatně pohybovat ve vzpřímeném postoji. Na pomoc si tak hlídka přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Ta značně ovíněného muže, který měl v krvi hned čtyři promile alkoholu, převezla do krajské nemocnice.

Přesně o týden později se hlídka s mužem setkala znovu. Tentokrát se nad ránem místo na lavičku uložil přímo na chodník. Kromě toho, že opět nedokázal komunikovat, byl navíc očividně podchlazený a měl křeče v rukou. Orientační dechová zkouška ukázala, že muž má v krvi tři promile alkoholu. I tentokrát tak následoval převoz do nemocnice.

Ve stejný den dopoledne spěchala hlídka městské policie do Malenovic k lidskému tělu, které jeho nezodpovědný majitel pohodil vedle zastávky MHD. Jak strážníci brzy zjistili, příčinou ztráty kontroly chování třiatřicetiletého muže z okolí Přerova je opět těžká opilost. A když došlo na dechovou zkoušku, nemohli strážníci uvěřit svým očím. Analyzátor alkoholu v dechu opakovaně ukazoval 4,8 promile. Muži zákona tak opět do akce povolali zdravotnickou záchrannou službu a společně se zdravotníky muže převezli do zlínské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x