Amatérští běžci ze Slovácka podpoří těžce nemocnou Anežku

Amatérští běžci ze Slovácka podpoří těžce nemocnou Anežku. Foto: Morava Run
SLOVÁCKO – Dnes a zítra proběhne štafetový běh na 270 km napříč Moravou - Morava Run. Účastnit se ho bude také skupinka amatérských běžců ze Slovácka. Účast berou jako benefici na podporu těžce nemocné Anežky z Nedakonic.

Trasa štafetového závodu Morava run povede přírodou Kralického Sněžníku, Litovelským Pomoravím, podél Baťova kanálu. Netradičním úsekem je pak třeba obchodní centrum Galerie Šantovka v Olomouci. Na Slovácku vznikl 12-ti členný tým odvážných amatérských běžců, kteří se štafetového závodu zúčastní.

Kromě skvělého sportovního výkonu si tým „Slovácko pomáhá“ stanovil ještě jeden cíl – svou účastí uspořádat benefici pro těžce nemocnou Anežku z Nedakonic. Tato patnáctiletá slečna trpí myosvalovou dystonií a defektem síňového septa. Dvěma geneticky podmíněnými vadami, které ji trvale upoutaly na lůžko. Výtěžek benefice poputuje na rekonstrukci bydlení pro Anežku.

Podpořit Anežku můžete skrze transparentní účet, který zřídila Farnost Nedakonice. „Pokud jste firma, můžete přispět na každý uběhnutý kilometr závodu. Rádi se budeme pyšnit Vaší podporou,“ uvedla Marie Kusáková, iniciátorka týmu Slovácko pomáhá.

Chcete přispět rovnou? Číslo účtu je 296291010/0300, variabilní symbol: 10

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x