Ani pátek nebyl na silnicích kraje bez nehod

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – Ani pátek se na silnicích Zlínského kraje neobešel bez dopravních nehod. V Kroměříži se srazila čtyři osobní auta a v Dolním Němčí skončilo vozidlo na boku ve svodidlech.

V pátek krátce po poledni zasahovali hasiči v Kroměříži na ulici Velehradská, kde se střetla čtyři osobní vozidla. Výsledkem této nehody byli dva zranění lidé.

Hasiči pomohli s jejich ošetřením a naložením do sanitních vozů. Dále u rozbitých aut provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

U jednoho z havarovanných vozidel došlo k většímu úniku provozních kapalin, a to v blízkosti kanalizační vpusti. „Hasiči tak okolo ní položili sorpční hady a silnici zasypali sorbentem,“ pokračovala Javoříková s tím, že provoz byl v místě nehody několik hodin omezen.

Další nehoda se stala okolo třetí hodiny odpolední u obce Dolní Němčí ve směru na Slavkov na Uherskohradišťsku, kde skončilo osobní vozidlo na boku opřené o svodidla.

Ve vozidle jeli dva mladí lidé, kteří skončili v péči posádky ZZS,“ sdělila Lucie Javoříková.

Vozidlo zůstalo na silnici v neobvyklé poloze, proto jej hasiči stabilizovali proti pohybu a provedli u něj protipožární opatření.

Po zadokumentování místa nehody dopravní policií vrátili hasiči vozidlo zpět na kola a odsunuli ho mimo komunikaci, aby nebránilo v provozu. Po úklidu silnice se vrátili zpět na stanici,“ uzavřela mluvčí hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x