Antigenní test už nabízejí krajské nemocnice i samoplátcům

Antigenni test (Foto: Nemocnice Zlínského kraje)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Nemocnice založené Zlínským krajem nabízejí samoplátcům nově možnost podstoupit antigenní test. O ten je zájem nejčastěji u lidí, kteří chtějí navštívit své blízké v domovech pro seniory a v jiných sociálních zařízeních, uvedl pro server Zlin.cz mluvčí krajských nemocnic Egon Havrlant.

Test je možné podstoupit na určených odběrových místech nemocnic ve Zlíně, Uherském Hradišti, Vsetíně a Kroměříži. Vždy je ale nutné se předem objednat přes internetový rezervační systém s výjimkou Uherskohradišťské nemocnice, kde se zájemci musí nahlásit předem telefonicky. Cena za antigenní test je 350 korun.

„Aktuálně v našich nemocnicích provádíme antigenní testování pedagogů, vzhledem k volným kapacitám ale můžeme nabídnout tuto možnost i samoplátcům. Víme, že o tento typ testů je mezi lidmi zájem. Obracejí se na nás nejčastěji s tím, že chtějí před vánočními svátky navštívit své blízké v domovech seniorů, které mnohdy nemají možnost provedení těchto testů zajistit,“ sdělil Radomír Maráček, předseda představenstev nemocnic Zlínského kraje a ředitel Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

O výsledku antigenního testu bude vydáno potvrzení. V případě pozitivního výsledku bude testovaný člověk povinen kontaktovat svého praktického lékaře a domluvit se s ním na dalším postupu, v některých případech podstoupí rovnou na odběrovém místě odběry vzorků na testování pomocí laboratorní metody PCR.

Povinnost zaplatit za antigenní test budou mít lidé pouze do 18. prosince, kdy bude celostátně spuštěno testování antigenními testy pro veřejnost, které bude hrazeno zdravotními pojišťovnami stejně, jako je tomu nyní u pedagogů.

Rezervaci termínu pro antigenní testování mohou samoplátci provést prostřednictvím těchto odkazů:

  • • Nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně – ZDE
  • • Kroměřížská nemocnice – ZDE
  • • Uherskohradišťská nemocnice – telefon pro objednání 724 631 022
  • • Vsetínská nemocnice – ZDE

„Případné dotazy mohou lidé směřovat na uvedená odběrová místa. Obecně dotazy, podněty, problémy k testování je možné stále zasílat na covidsoc@kr-zlinsky.cz,“ doplnil Havrlant.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x