Antuková sezóna trhala rekordy. A teď do hal

Foto: zlin.cz
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ, STARÉ MĚSTO - Tak tohle bude asi na rekordní zápis. Počasí "made in podzim 2022" se prostě vytáhlo. Ještě pořád se hraje pod širým nebem a často taky pod azurovou oblohou. Jisté je, že tak dlouhou sezónu na antuce pamatuje málokdo. Ale třeba ve Zlíně i Starém Městě si zájemci pořád ještě mohou vybírat - ven, anebo do haly.

„My jsme ještě zachovali možnost zahrát si venku, zázemí našeho areálu ovšem prochází zásadní rekonstrukcí, v těsném sousedství dvorců se budují nová sportoviště, v zimě by se tu mělo bruslit na novém kluzišti, ale ti, kdo si rádi zahrají venku, jsou pořád vítáni,“ hlásí ze Širůchu ve Starém Městě osvědčený muž a hybatel zdejšího tenisového dění Karel Zálešák.

V plné práci při zazimování antukových kurtů jsou ve Zlíně správci pánové Tomáš Novoveský a Hynek Sedlář. „Jako vždy musíme připravit vše na zimu. Například zasypáváme antuku na pevné lajny, aby je nepoškodil mráz. Stěhujeme lavičky, empajry a veškeré další příslušenství, ty musí pod střechu,“ říká Tomáš.

Kolega Hynek je na Vršavě delší čas a má tudíž plný nárok na srovnání. „Bylo výjimečně krásné počasí a tak dlouhou venkovní sezónu si nevybavuji,“ dodává v plném pracovním zápřahu.

Zlínští tenisté se sešli na výroční členské schůzi klubu.

„Rekonstruovali jsme další dvorce, máme nový kurt s umělým povrchem i inovovanou odrazovou stěnu, teď už všechny členy i naše další příznivce zveme pod střechu, tenisová sezóna nikdy nekončí,“ říká předseda Tenisového klubu Zlín Jan Macharáček. Mimochodem v roce 2023 oslaví tenis ve Zlíně krásných 100 let.

Důkazem toho, že už přeci jen nastává pravá halová sezóna, je sobotní setkání nejen tenisových přátel televize TVS. „Hrajeme po covidových přerušeních rádi, s chutí a v přátelském duchu a akci jsme si nazvali stylově. ST a SV, tedy svatomartinský tenis a svatomartinské víno,“ naznačuje lákavou symbiózu v Uherském Hradišti – Mařaticích hlavní organizátor a šéf TVS Jan Dudek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x