Atletický stadion hostil první ročník para-atletického mítinku

Foto: Milan Mikšík
ZLÍN - Městský atletický stadion ve Zlíně byl o víkendu svědkem prvního ročníku para-atletického mítinku. Domácí Wozmeni si z něj odnesli deset medailí a dva nové české rekordy.

Atletický klub Wozmeni Zlín je mateřským oddílem para-atletů celého Zlínského kraje. Ve svých řadách má celkem šest atletů, kteří se pravidelně zapojují do závodů nejen v České republice, ale po celém světě. My jsme relativně malý sportovní klub, vládne zde taková rodinná atmosféra. Máme jednu trenérku, za což jsme velice rádi, tady na stadionu máme své zázemí a zatím nám to tak stačí,“ uvedl předseda klubu AC Wozmeni Zlín Přemysl Liška.

Premiérový ročník para-atletického mítinku přilákal na městský stadion závodníky z celé republiky. Každý z přihlášených sportovců se mohl přihlásit do dvou disciplín. Závodilo se v hodu oštěpem, diskem, kuželkou a vrhem koulí.

Svou parádní formu na závodech potvrdila šestadvacetiletá domácí atletka Anna Marcaníková. Ta nejen že zvítězila v hodu diskem a koulí, ale v obou disciplínách dokonce vytvořila nové české rekordy. „Jsem spokojená a strašně dojatá, protože jsem nečekala, že to tak poletí. Jsem fakt šťastná!“ usmívala se nová česká rekordmanka Anna Marcaníková.

Skvěle si vedl také domácí nestor – jednašedesátiletý Stanislav Náčin. Ten ve vrhu koulí zvítězil svým nejlepším letošním výkonem. „Je to vynikající, posledním hodem se mi podařilov osobním rekordu hodit 6,65. Takže jsem úplně nadšený, má cenu dělat to dál,“ řekl po závodě zkušený atlet.

Na Stanislava Náčina však čekala v sobotní odpoledne ještě další disciplína, a sice hod diskem, ve které si až tak nevěřil. „Tam vidím své šance dost mizerně. Skončím asi až druhý, ale i za to budu při té dnešní formě rád,“ řekl Náčin ještě před skončením závodu. Ale když se daří, tak se daří. Stanislav Náčin i v disku předvedl nejlepší výkon a po právu se radoval z vítězství.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x